Перейти до основного вмісту

Кава захищає курців від раку

04 січня, 00:00

Виявилося, що у любителів кави куріння підвищує ймовірність розвитку раку сечового міхура в три рази, тоді як у людей, які не п’ють кави — в сім разів. Ці дані були опубліковані в свіжому номері Journal of Epidemiology and Community Health.

Куріння вважається основною причиною раку сечового міхура. На думку експертів, з курінням пов’язана кожна друга подібна пухлина у чоловіків і кожна третя — у жінок. У тих, що кинули курити ризик раку істотно знижується вже через два-чотири роки. Деякі онкологи піддають сумніву сприятливий ефект кави. Так, немає даних про протипухлинну дію інших напоїв, що містять кофеїн. Однак всі згодні з тим, що кращий метод профілактики раку сечового міхура — це повна відмова від куріння.

Delimiter 468x90 ad place

Новини партнерів:

slide 7 to 10 of 8

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати