Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Кращі кухарі Франції сидять у в’язницях

15 квітня, 00:00

Збірник рецептів під назвою «Я готую собі сам», складений кращими кухарями, днями видали у Франції. Обкладинку книги прикрашає зображення ув’язненого в кайданах — усі рецепти вигадали мешканці французьких тюрем. Книга складається з сотень простих рецептів. Наприклад, можна дізнатися, як готувати галети, прості салати та «дуже прості бісквіти», які вигадали місцеві ув’язнені. Для приготування страв знадобляться найдоступніші та найдешевші інгредієнти. 600 рецептів були зібрані в 165 в’язницях Франції, повідомляє Lenta.ru. Усі вони брали участь у конкурсі, журі якого очолював Марк Еберлін, власник ресторану «l’Auberge de l’Ill» в Ельзасі. Переможець конкурсу — автор рецепта приготування морського ляща з грибами на салаті — отримав телевізор. Знаменитий кухар висловив своє захоплення винахідливістю ув’язнених, особливо відзначивши, що вони вельми обмежені в коштах і продуктах. Автор книжки, лікар Клод Дерюсент, який завідує медичним відділенням однієї із тюрем, заявив, що час їжі для багатьох ув’язнених — зоряна година, і той самий час, коли можна поспілкуватися з іншими, розслабитися і відчути себе членом суспільства. Саме тому, зі слів Дерюсента, ув’язнені так серйозно ставляться до їжі.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати