Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Молодь навчила дорослих танцювати

19 грудня, 00:00

Минулими вихідними у столичному Палаці спорту проходили Міжнародні змагання зі спортивного танцю «Kyiv Open», які проводяться вже шостий рік поспіль асоціацією спортивного танцю України (АСТУ).

АСТУ — Національна федерація зі спортивного танцю, член Національного спортивного комітету України з 1992 року. Вона об’єднує значну частину українських танцюристiв (близько 30 тисяч), багато з яких активно беруть участь у спортивних змаганнях України та за її кордонами. Уже вдесяте ця організація проводить змагання найвищого рівня — Чемпіонат світу. На цих змаганнях Україну представляли пари, таких відомих тренерiв, як Святослав Влох, Ірина Бєднягіна, Ігор Богданов, Ірина Балагула, Давид Буртов та багато інших.

Змагання проводились в декількох вікових групах: ювенали-1, кому 9 років і молодші, ювенали-2 (10 — 11 років), юніори-1 (12 — 13 років), юніори-2 (14 — 15 років), молодь (16 — 18 років), дорослі (19 років і старші) у стандартній та латиноамериканській програмах.

У перший день чи не найцікавішими і найбільш очікуваними були змагання в категорії молодь (програма з 10 танців), в яких брали участь пари з 32 країн світу: Австралія, Австрія, Канада, Білорусь, Казахстан, Росія, Латвія, Угорщина, Німеччина, Грузія, Франція, Словаччина, Іспанія, Словенія, Молдова, Англія, Данія та інші. Незважаючи на холод у залі, публіка була розігріта емоціями. Майже в кожній віковій групі українська пара піднімалась на п’єдестал. І чи не найприємнішим моментом для всіх вболівальників став фінал з латиноамериканської програми (бо пiсля цього було об’явлено переможцiв), до якого увійшло шість пар з України, Німеччини, Росії, Литви, Італії, Словенії. Як сказали у своєму короткому інтерв’ю гості з Латвії, дійти до фіналу на такого рівня змаганнях — це вже перемога. Але першими стали вихованці Святослава Влоха (клуб спортивного танцю «Динамо») — Дмитро Влох та Ольга Урумова з Києва. Другими була пара з Росії Євген Степанов та Марія Гончарук, а третіми — словени Матік та Лена Павлінік.

Українська пара має досить солідний список перемог: чемпіони світу серед юніорів 1998 року, чемпіони Східної Європи серед дорослих 2001 рік, абсолютні чемпіони України серед юніорів 1995 — 1998 рр., абсолютні чемпіони України серед молоді 1999 — 2000 роки і ось ще одна вагома перемога до їхнього кошика нагород.

Приємно, що на змаганнях наша країна була гідно представлена: майже в кожній віковій групі у нас були переможці. Серед юніорів-2 першими була пара з Дніпропетровська, в категорії юніорів-1 українська пара Іван Хрустальов та Юлія Халіпова виборола друге місце, а перше — ще одна наша пара: Олександр Кравчук та Анжеліка Кумар. Обидві українські пари-переможниці з Києва. Досить непогано були представлені Львівська, Одеська, Харківська школи, Сімферополь.

А ось другого дня найцікавішими змаганнями був фінал серед дорослих, на яких весь п’єдестал зайняли гості з Росії. На жаль, цього року в цій групі в України переможців не було, хоч наша пара Євген Назаров та Ірина Безгузова потрапили до шістки фіналістів. Переможцями стала пара Ілля Свинцов та Любов Бондарева, які були безумовними лідерами. Попереду їх чекають виступи у січні в Англії.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати