Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

МОЗАЇКА

07 червня, 00:00

Фото за один мільйон фунтів стерлінгів

Британська букмекерська контора William Hill пообіцяла нагороду в один мільйон фунтів стерлінгів тому, хто пред’явить докази існування знаменитого Лохнеського чудовиська, повідомляє lenta.ru з посиланням на Reuters. Акція приурочена до музичного фестивалю Rock Ness, що відбудеться 9 і 10 червня поблизу шотландського озера Лох-Несс, де, за переказами, живе тварина. Букмекери обіцяють надати всім бажаючим 50 тисяч фотоапаратів, за допомогою яких можна буде сфотографувати чудовисько. «Ми сподіваємося, що мільйон фунтів допоможе розгадати одну з найбільших загадок сучасності», — заявив представник контори Руперт Адамс. Отримані докази будуть представлені експертам лондонського Музею природної історії, які й визначать їхню автентичність. Слід зазначити, що раніше з’являлися не лише фотографії, а й відео Лохнеського чудовиська, однак учені продовжують сперечатися, що саме зображено на цих кадрах. Букмекери, у свою чергу, сумніваються, що справжні знімки істоти будуть зроблені протягом найближчих вихідних, і приймають ставки 250 до 1, в надії, що це станеться хоча б до кінця 2007 року.

 Не плюйся у транспорті

Водіям лондонських автобусів видаватимуть слоїки для збирання слини хуліганів, які плюються в громадському транспорті. Слину водії передаватимуть до поліції, де зроблять аналіз ДНК і встановлять особистість зловмисників, пише gazeta.ru. Водії отримають слоїки протягом літа. Така сама практика вже запроваджена на 275 станціях лондонського метро. Вона показала свою ефективність — були встановлені особистості 70% зловмисників.

Папуги... лікарі

Реабілітаційний центр ветеранів воєн у Лос-Анджелесі (США, штат Каліфорнія) розпочав нову програму лікування ветеранів за допомогою папуг, повідомляє Reuters. За словами психологів, папуги допомагають у психологічній реабілітації ветеранів. Для лікування пацієнтів направлятимуть до центру розведення птахів у Південній Кароліні.

Вікна й двері зачинити!

Температура повітря в усіх приміщеннях, що кондиціонуються в Китаї улітку, не повинна бути нижчою за 26 градусів, зазначається в поширеному по каналах агентства Сіньхуа циркулярі Держради КНР. Документ надісланий на адресу урядових структур усіх провінцій, автономних районів і міст центрального підпорядкування країни. Згідно з розпорядженням, кондиціонери повинні використовуватися «раціонально» та «з економією енергії», повідомляє РІА «Новости». Таким чином, улітку встановлена кондиціонерами температура повітря в робочих приміщеннях усіх держструктур і громадських організацій, підприємств та індивідуальних господарств, за винятком лікарень та інших організацій, що мають особливі вимоги до температури повітря, не має бути нижчою за 26 градусів, узимку — не вищою за 20 градусів. При включеному кондиціонері суворо забороняється відчиняти вікна й двері. Держрада підкреслює, що «відсутність протягом багатьох років суворого контролю за встановленим кондиціонерами температурним режимом у приміщеннях веде до значних енерговитрат і чинить (негативний) вплив на довкілля». Розпорядження стосується й квартир громадян. У багатьох житлових комплексах уже можна зустріти оголошення й попередження про необхідність раціонально використовувати кондиціонери. За прогнозами, нинішнє літо обіцяє бути спекотним. Середня температура повітря в Пекіні зараз становить 34—36 градусів вдень, 22 градуси вночі.

Червона гора

Данський художник Марко Еварісті, чилієць за походженням, хоче пофарбувати вершину Монблану в червоний колір і заснувати там «рожеву державу плюралізму і толерантності». Для здійснення цього проекту найепатажнішому художнику Європи знадобляться 1200 літрів спеціальної фарби, що біологічно розкладається, п’ятнадцять волонтерів, щоб підняти ємкості з пігментом на один із піків Монблану і 50 тисяч євро, передає lenta.ru з посиланням на агентство Frace Presse. Площа червоної плями становитиме 2,5 тисячі квадратних метрів. Усі витрати художник взяв на себе. Своєю акцією Марко Еварісті збирається привернути увагу до таких питань: «Кому належить природа? Хто володіє водою в озерах, снігом на землі, кольорами в полях і деревами в сельві?» Художник уже розфарбував у червоний колір невелику ділянку гори в районі перевалу Коль-де- Фламбо на висоті 3400 метрів над рівнем моря (найвища точка Монблану 33 4,808 метрів).

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати