Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Мишаня: сліпий солдат, урятований бездомними собаками

15 березня, 00:00
ФОТО НАДАНЕ АВТОРОМ

Є така порода — американський стафордширський тер’єр, скорочено їх називають стафами. Сильні собаки, охоронці і мисливці, коли треба — вояки.

Але навіть із сильним може статися біда.

В середині лютого, коли температура ночами сягала –30 градусів, серед безпритульних собак в одному з районів Києва з’явився він — нещасний, виснажений стаф, викинутий на смітник ще нестарий боєць.

Безпородні собаки пустили його до свого потаємного теплого притулку і навіть виводили на годування. Як знесилений і повністю дезорієнтований пес потрапив на територію підприємства, довкола якого лише ліс, автомобільна дорога і залізничне полотно, а найголовніше, як безпородні собаки відчули і зрозуміли, що цей бродяга без їхньої допомоги приречений, залишається найбільшою загадкою...

Волонтери підібрали безхатька, назвали Мишком, побували з ним у ветеринарній клініці. З’ясували, що Мишкові приблизно вісім років, здоров’я в нормі, але наш ветеран сліпий: на одному оці — катаракта, друге не реагує на світло. Ймовірно, причиною став сильний удар, унаслідок чого він осліпнув.

У перші дні після порятунку Мишка від вулиці про нього можна було написати: «Сказати, що від одного виду Мишані стискається серце, — не сказати нічого! Він абсолютно беззахисний, дуже лякливий і нервовий, він боїться довіряти людині, тому що не знає, чого можна чекати від неї. Це просто згусток болю, напружених нервів і страшенного горя». Тепер, після двох тижнів перебування серед люблячих людей, це дуже красивий, зворушливий і ласкавий — хоча й обділений у минулому ласкою та увагою — пес. Обожнює «почухоньчики», привчений до вигулу, на вулиці йде поруч, постійно стежить, аби супровідник далеко не пішов. Він неагресивний, рухливий і підкорить серце будь-кого, хто хоч хвилину поспілкується з ним, — адже сам він надто потребує контакту з людиною і цінуватиме увагу.

Волонтери вірять у те, що дуже скоро Мишаня поїде додому, стане єдиним улюбленцем і забуде всі прикрощі, біди, образу, людську зраду, а його поки що боязке серце віднайде впевненість у тому, що більше ніколи в житті йому не доведеться знову терпіти жорстокі удари долі.

Якщо вам потрібен охоронник і друг, якщо ви готові дати дах цьому чудовому собаці, дзвоніть, будь ласка: 063 143 43 33 (Антон), 063 818 40 20 (Іра), 050 444 90 03 (Світлана).

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати