Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Нам є чим пишатися!

У галереї «Печерська» представлено культурологічний проект «Культурна спадщина Європи»
31 березня, 10:21
ФОТО АРТЕМА СЛІПАЧУКА / «День»

У рамках проекту відкрито виставку «Скарби України», ініційовану Європейсько-азіатською асоціацією управління проектами. За словами організаторів, мета проекту — створення пересувної виставки, яка представлятиме Україну творами сучасних митців, історичними артефактами та документальними фільмами про видатних діячів культури. Під час мандрування світом це своєрідне культурне представництво України буде органічно доповнюватися експозиціями приймаючої сторони. Прообразом цього проекту був здійснений в червні-липні минулого року «Автомайдан-Київ», що провів свої резонансні акції в дев’яти країнах Європи.

На відкритті виставки було представлено роботи українських майстрів, серед яких: Володимир Гарбуз, Лариса Пуханова та Ірина Новікова. Гостей зустрічали під мелодії європейської класики у виконанні учнів Київської середньої спеціалізованої музичної школи-інтернату ім. Миколи Лисенка, студентів і випускників Національної музичної академії України. Пролунали твори Моцарта, Чайковського та інших відомих композиторів. Особливе враження справив на глядачів виступ маленької арфістки.

Проект «Культурна спадщина Європи» — масштабна і амбіційна ініціатива щодо зближення Європи й України. Практика культурної амбасади — давно відомий спосіб покращення іміджу країни і поглиблення зовнішньо-культурних зв’язків. У цей складний для нашої країни час позиціонування України як актуального учасника європейського культурного простору, як скарбниці талановитих людей, яким є чим пишатися і вразити увесь світ, безумовно, дуже важливе. Такий інструмент м’якого впливу належить до «арсеналу» сучасних демократій — присутність у культурному просторі, творча співпраця і оживлення спільного контексту створює сприятливі умови для будь-якого міждержавного діалогу.

Виставка «Скарби України» триватиме до 29 квітня.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати