Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

ОПИТУВАННЯ «Дня»

Чи є у вас свій фірмовий рецепт приготування шашлику?
15 червня, 00:00

Володимир ГОРЯНСЬКИЙ , актор театру і кіно:

— Найкраще м’ясо для шашлику — це свинячий ошийок. Треба замочити це м’ясо з усілякими спеціями в майонезі. Можна і в кефірі, але теж зі спеціями. Але головне, крім м’яса, звісно, у цій справі — хороше вугілля. Мені важко пояснити, як усе має бути. Це треба відчувати інтуїтивно: щоб м’ясо не підгоріло, не втратило соку й було смачним. Тому ступінь жару слід обов’язково враховувати. Тоді вийде чудовий, смачний, соковитий шашлик, який дійсно поїдається із задоволенням. Моє перше приготування шашлику було не зовсім вдалим. Це було в піонерському таборі, ми нанизували м’ясо на величезну палицю від кукурудзи. А смажили — на вогнищі. У результаті він був повністю обгорілий. Досвід прийшов згодом. І виявилося, що все просто.

Юрій ГОРБУНОВ , телеведучий:

— М’ясо для шашлику треба маринувати більше, ніж одну добу. Має бути дуже багато цибулі: набагато більше, ніж самого м’яса. Залишати шашлик біля диму не можна навіть на хвилиночку. Потрібно постійно дивитися за тим, що відбувається. Якщо лишив — усе пропало. Недавно були з друзями в гостях за містом — смажили шашлик. Той запах запам’ятовується надовго...

Олесь САНІН , режисер:

— М’ясо замочується у молоці, заправленому різними спеціями. Причому шашлик набагато смачніший, коли робиться зі змішаного м’яса. Треба взяти порівну телятину (або баранину) та свинину. На шампур теж слід нанизувати почергово: свинина — телятина, свинина — телятина й так далі.

Андрій КУРКОВ , письменник:

— Свого фірмового рецепту не маю, тому роблю так: вимочую м’ясо у білому вині протягом чотирьох-п’яти годин, попередньо додавши трішки оцту та спецій за смаком. Потім нанизую на шампури та смажу. Нічого особливого.

Лаврентій МАЛАЗОНІЯ , телепродюсер:

— Мій рецепт такий: взяти свіже м’ясо телятини або баранини. Бажано не тримати його ні в яких соусах чи розсолах. Потрібно просто правильно його нарізати — так, щоб м’ясо могло підсмажитися найкраще з усіх боків. А далі все залежить від того, яке буде дерево, на якому смажитиметься шашлик. Воно має надати м’ясу смак. Звичайно, такі дерева знайти дуже важко. Я, наприклад, смажу шашлик на полінах ялівцю або самшиту для ароматизації. Смак і запах — унікальний. А додавати якісь спеції чи соуси, якщо хтось забажає, можна потім.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати