Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Оригіналом милуватимемося після перемоги

У Львові візуалізували фонтани на площі Ринок
15 травня, 14:21

«День» неодноразово розповідав про те, що Львів одним із перших в Україні почав закривати пам’ятки-раритети, аби врятувати від імовірного руйнування в час війни з російським агресором.

Не виняток візитівки міста Лева – статуї Нептуна, Діани, Амфітрити та Адоніса з фонтанами на площі Ринок, без яких Львів – не Львів!

Закриті захисними конструкціями скульптури візуалізували. Кожну з чотирьох фігур огорнули білим полотном з їхнім зображенням у різних ракурсах. Тож тепер львів’яни та гості міста можуть хоча б в такий спосіб милуватися статуями героїв античної міфології.

«Зважаючи на ситуацію, що склалася в країні, у Львові найцінніші архітектурні пам’ятки закрили від можливих руйнувань. І їхньою красою не можуть милуватися мешканці та гості Львова. Тож за допомогою банерів вирішили відобразити у різних ракурсах одні з найбільш улюблених і впізнаваних – фонтани на площі Ринок», – розповіли «Дню» в управлінні зовнішніх зв’язків і промоції Львівської міської ради.

Загалом у Львові захисними конструкціями закриті десятки пам’яток чи їх елементи. Деякі з них (до прикладу, вітражі та скульптури,  демонтовані і зберігаються у сховищах).

Тетяна КОЗИРЄВА, «День», Львів

Фото Львівської міської ради (Роман БАЛУК)

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати