Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Пластична, динамічна та багата на образи

У Львові відбудеться концерт скрипкової музики «Імітація танцю»
21 травня, 17:59

У програмі вечора 27 травня – «Танці грудневої ночі» Віталія Вишинського, 4 естампі з «Манускрипта Короля» Аноніма, «Saklas-Tango» Максима Коломійця, «Cheap imitation» Джона Кейджа,  «Партита для скрипки соло ре- мінор, BWV 1004» Йоганна Себастьяна Баха та «tanz.tanz» Реіко Фютінґа.

«Під твори нашого концерту не потанцюєш. Натомість музика буде пластичною, динамічною та багатою на образи, – анонсують концерт організатори. – Цикл Вишинського, який переосмислює барокову сюїту. Чотири середньовічні танці. Загадкове і фантомне танго Коломійця. Бах як приклад барокової сюїти, яку Вишинський інтерпретував по-своєму. Фютінґ, який підсумує концерт ілюзією танцювальності, що потроху зникає.

А що ж серед них робить Кейдж? Дізнаєтесь від виконавця».

Виконавець – скрипаль Орест Смовж.

Це 31-річний музикант  з активним репертуаром останніх 800 років, організатор музичних подій.

Навчався в Національній музичній академії України та в Yong Siew Toh Conservatory of Music в Сінгапурі.

Замовив та прем'єрував близько 40 творів провідних композиторів України, Сінгапуру та США.

Є співзасновником фестивалю «Дзензелівські вечори класичної музики» – першого українського фестивалю камерної музики у селі; Collegium Musicum Lviv – однієї з найяскравіших концертних організацій України та Melaka Classics – інноваційного проєкту класичної музики у Малайзії.

Відбудеться концерт «Імітація танцю» у Soma.майстерні  – це відкрите експериментальне та продуктивне мистецьке середовище, в якому не буде ні стільців, ні взуття. «Тож одягайте ваші найкращі шкарпеточки. І займайте фізичний і акустичний простір так, як тільки захочете», – зазначають втілювачі проєкту. І це музична спільнота «Плятформа «1\5» , що просуває класичну музику в суспільний простір, розповідає про музичні події в Україні та організовує концерти. 

50% з отриманих коштів за концерт скрипкової музики «Імітація танцю» будуть перераховані на потреби ЗСУ.

Тетяна КОЗИРЄВА, «День»

Фото організаторів події

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати