Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Про останні роки життя Наполеона

Унікальні можливості торсійної діагностики дають нові відомості про здоров’я французького імператора
15 березня, 00:00
«ВІД ВЕЛИКОГО ДО СМІШНОГО ОДИН КРОК», — КАЗАВ ПОЛКОВОДЕЦЬ НАПОЛЕОН БОНАПАРТ / ФОТО З САЙТА PHENOMENONSOFHISTORY.COM

Нагадаємо, 1815 року Наполеона I Бонапарта заслали на острів Святої Єлени, де він помер 5 травня 1821-го. Упродовж багатьох років вчені висловлюють різні гіпотези щодо причини смерті імператора Франції (у 1804—1815 рр.), видатоного полководця та державного діяча, який заклав основи сучасної Французької держави. Найпоширенішою є гіпотеза про те, що Наполеона труїли миш’яком, лікар ставив діагноз — гепатит, а інші думали, що в нього рак. Проте дослідження вчених підтвердили, що підвищена концентрація миш’яку у волоссі Наполеона спостерігалася і до приїзду на острів.

Сьогодні є можливість за допомогою сучасної торсійної діагностики отримати унікальні відомості про людину в будь-який момент її життя на Землі. Наприклад, торсійною діагностикою підтверджено, що у 1804-му, 1814-му і в 1821 р. вміст миш’яку у волоссі Наполеона становив 23 мг/кг волосся. Це означає, що причина смерті була іншою. Наведемо лише деякі показники торсійної діагностики Наполеона в різний період його життя на острові (див. табл.).

Гомеостаз — це можливість організму підтримувати внутрішнє середовище свого існування. Торсійна діагностика засвідчила, що з 1816 року у Наполеона значно погіршився стан здоров’я. Це помітно за зменшенням гомеостазу організму, за гомеостазом нервової системи, правої великої півкулі головного мозку, за збільшенням електричного опору нервових клітин організму і нервових клітин правої великої півкулі головного мозку.

Патогенне середовище на організм Наполеона не мало вирішального впливу, оскільки кількість вірусів, бактерій, водоростей була дуже незначною. Лише у 1821 році з’явилася велика кількість грибків в організмі — близько 65 мг, при цьому в заворітнику шлунка їх було 62 мг. Раку в Наполеона за життя на острові не було! Зашлакованість організму, наприклад вен, відповідала звичайному забрудненню для людей його віку. Кількість кальцію в кістках значно зменшувалася, і це позначилося на гомеостазі опорно-рухової системи. У 1819 році гомеостаз органів чуття становив 89%, ендокринної, дихальної, серцево-судинної, травної, сечової і статевої систем — 78%, кровотворної та імунної — 67%, опорно-рухової — 34%, а скелета хребта — 16%.

Торсійна діагностика довела, що основна причина погіршення здоров’я Наполеона полягає у вживанні ним привозної води, що містила підвищену кількість самарію, який на той час ще не було відкрито. Згідно із санітарно-токсикологічним нормативам шкідливості за СанПіН 2.1.4.559-96 самарій належить до 2-го класу небезпеки, і граничнодопустима концентрація його у воді становить 0, 024 мг/л. З 1816 року Наполеон вживав воду із вмістом самарію 21 мг/л. Самарій накупчувався в потиличній долі правої великої півкулі мозку. Надмірне вживання самарію призвело до вимивання кальцію і підвищення електричного опору нервових клітин як всього організму, так і передусім потиличної долі, опір яких 05.05.1819 року становив 7,54 Ом. Електричний опір нервових клітин вище за 7,6 Ом є критичним і призводить до порушення провідності сигналів мозку і до смерті.

Вимивання кальцію і порушення роботи правої великої півкулі мозку призвели до малорухливого способу життя. З правого боку кишківника утворилися спайки, що викликали болі. Збільшення концентрації самарію призвело до погіршення стану нервових клітин і зумовило їх прискорене ділення. У людини закладено максимальне ділення нервових клітин — 100. На 12 год. 05.05.1821 року нервові клітини Наполеона пройшли 99-те ділення, а о 14 годині — соте ділення, і в них вже не було резерву для подальшого ділення. О 17 годині 32 хвилин опір нервових клітин сягав 7,6 Ом, серце зупинилося, і душа Наполеона залишила тіло...

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати