Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Регiони

05 квітня, 00:00
ФОТО БОРИСА КОРПУСЕНКА
Севастополь готується до Фестивалю військових оркестрів

Захід Sevastopol Military Tattoo пройде з 15 по 17 червня цього року й буде приурочений до святкування Дня міста. Марш-парад військових оркестрів представить шоу сурмачів і барабанщиків на набережних і майданах, пройдуть концерти класичної та джазової музики просто неба, а також гранд-дефіле. За традицією, ці акції проходять у рамках фестивалю «Війна і мир», повідомляє doroga.uа. Очікується, що участь у фестивалі візьмуть Національний Президентський оркестр України, Оркестр Республіканської гвардії Алжиру, Оркестр Головного штабу жандармерії Туреччини, Військовий оркестр європейського корпусу армії США, Оркестр Війська Польського з Кракова, а також інші колективи з Росії, Німеччини, Франції, Білорусі — всього 13 колективів Європи, Азії, Африки та Америки. Захід фінансується з бюджету країн-учасниць і приватних спонсорів. Зазначимо, що фестиваль військових оркестрів Sevastopol Military Tattoo цього року пройде вже втретє. У відкритті візьмуть участь представники Міністерства оборони України, Севастопольської міської держадміністрації, Посол Франції в Україні, Посол Німеччини в Україні, військові аташе Алжиру, Польщі, Туреччини та інші.

У Донецьку та Харкові створять периметри безпеки

В дні матчів Євро-2012 довкола стадіонів «Металіст» і «Донбас Арена» буде створено транспортні периметри безпеки. Довкола «Донбас Арени» і фан-зони запровадять тимчасові транспортні периметри безпеки, правила яких мешканцям міста роз’яснять уже в квітні. Про це повідомили в управлінні Євро-2012 Донецької міськради. Згідно з вимогами УЄФА щодо створення безпечних умов, для мешканців і гостей міста Донецька під час проведення Євро-2012 довкола стадіону «Донбас Арена» і фан-зони функціонуватимуть тимчасові транспортні периметри безпеки. Як підкреслюють в управлінні, роботу кожного периметра буде сплановано так, щоб мінімально втручатися до звичайної життєдіяльності міста. Зокрема, до цієї зони не ввійде жоден житловий будинок. Як повідомив департамент Євро-2012 Харківської міської ради, на період чемпіонату планують обмежити в’їзд транспорту до міста, закриють центр для вантажівок, запровадять режим «останній кілометр» довкола євростадіону, а мешканцям прилеглих до арени територій видаватимуть акредитації на транспорт. У дні матчів буде обмежено рух транспорту в місті. Автомобілі з центру прямуватимуть на периферійні магістралі. Крім того, в дні проведення матчів планується обмежити доступ великогабаритного та вантажного транспорту до центральної частини міста з 08.00 до 24.00. У дні матчів довкола стадіону буде створено зону «останнього кілометра». Нею обмежать рух міського громадського та приватного транспорту (за винятком транспорту VІP- персон, екстрених служб і акредитованих авто). Довкола стадіону «Металіст» організують шість парківок.

«Перлина...» на Дніпрі

На Дніпропетровщині з’явиться новий дитячий табір відпочинку. Він розташований у курортній зоні селища Орловщина, на лісовому березі річки Самара. Табір функціонуватиме цілий рік. Нині його будівництво йде на повен хід, загальний обсяг робіт виконано вже приблизно на 70 відсотків. За словами голови облдержадміністрації Олександра Вілкула, табір дістане назву «Перлина Придніпров’я». «Цю назву, — сказав він, — ми обирали разом із дітьми. Перед директором поставили завдання — створити найкращий оздоровчий табір України». Близько мільйона гривень виділили на закупівлю сучасного обладнання, аби діти під час відпочинку одночасно змогли пройти й гарне медичне обстеження. «Закупили медичне обладнання: УЗД, кардіограф, рентген та багато іншого, аби дитина пройшла діагностику, повне обстеження і отримала лікування», — сказав губернатор. Уже виконано будівельні й фасадні роботи у двох спальнях, навчальному та господарському корпусах, введено в експлуатацію котельню. На території табору облаштують чотири спортивні майданчики і футбольне поле, впорядкують річковий пляж. «Облводгосп» має розчистити русло Самари і капітально відремонтувати під’їзну дорогу. Тим часом ретельно добирають персонал для майбутнього табору. Оздоровлення, реабілітацію і соціальну адаптацію в ньому проходитимуть передусім діти, які потребують особливої уваги. Відкриття дитячого табору «Перлина Придніпров’я» заплановано на 1 червня — День захисту дітей, повідомляє Вадим РИЖКОВ, «День», Дніпропетровськ.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати