Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Снігуронька від ялинки недалеко падає, або Ностальгія за Лапландією

(відповіді на запитання новорічної анкети «Дня»)
19 січня, 00:00

1. Чи існують у вас якісь традиції зустрічі Нового року?

Щороку, 31 грудня, нас із друзями посилають... у баню. Проте ми туди не йдемо, оскільки знаємо, чим це може закінчитися. Іще добре, коли в Санкт-Петербург потрапиш, а коли, не дай Боже, куди-небудь у Нижній Тагіл або Воркуту...

2. Із ким із відомих людей ви хотіли б опинитися за святковим столом?

Я точно не хотів би потрапити за святковий стіл, де довелося б сидіти між двома Сергіями — Криловим і Сивохою. Боюся, що тоді мені не вдалося б ситно поїсти, навіть якщо все було б заставлено кулінарними шедеврами, приготованими особисто Андрієм Макаревичем та Борисом Бурдою. Нехай краще мою трапезу розділить хто-небудь із відомих людей мініатюрніших, наприклад, Ганна Безулик. Ну, а посуд потім нехай прибирає Девід Копперфільд. Якщо він може примусити зникнути статую Свободи, то допомогти мені позбутися кількох брудних тарілок буде для нього звичайнісінькою дрібницею.

3. Чи змогли б ви зустріти Новий рік без телевізора?

До постійного відключення електроенергії в будь-який час дня і ночі нам не звикати. А раптом добрі дядьки з Міністерства енергетики захочуть побалуватися рубильником і в новорічну ніч? Тоді хоч-не-хоч доведеться обійтися без телевізора. Це не так уже й страшно. Головне, коли під вухом хтось немузикально заволає «Ой цветет калина...», пам'ятати, що це не «Старі пісні про головне-4», а крик душі п'яного сусіда по сходовому майданчику.

4. Що б ви подарували, якби у вас були необмежені можливості?

Ільф та Петров твердять, що статистика знає все. Їй начебто відомо, скільки в країні мисливців, балерин, револьверних верстатів, собак усіх порід, велосипедів, пам'ятників, дівчат, маяків та швейних машинок. Мене дуже цікавить, скільки в Україні симпатичних дівчат. Кожній із них готовий подарувати розкішний букет квітів. Гадаю, мільйоном червоних троянд тут не обійдешся. Проте як приємно, що їх так багато!

5. Яких передноворічних прикмет ви будете дотримуватися під час свята?

1 січня 1999 року був чудовий зимовий ранок. Яскраве, але холодне сонце вже виглянуло з-за плоских дахів п'ятиповерхових споруд, і все навколо осяялося цукровим блиском. Однак студент Бегемотов не бачив усієї цієї краси. Його мужнє обличчя було глибоко занурене в миску із салатом «Олів'є». Довелося вмитися. «Як зустрінеш, так і проживеш», — без ентузіазму подумав він, дивлячись у дзеркало. Там відбилася нагрудна кишеня його сорочки, з якої стирчав якийсь дивний предмет: чи то новорічна хлопавка, чи то... Проте цього року Бегемотов кинув пити і бешкетувати, а став добре вчитися і займатися спортом. Ось і вір після цього прикметам.

6. Де б ви хотіли зустріти Новий рік (географічно конкретно)?

У Лапландії. Завітати в триповерхову халупку Санта Клауса з особистим катком і холодильником у кожній із 40 кімнат і чудово провести там час. Господар же на роботі.

7. Опишіть найкурйозніший випадок, який стався з вами у XX столітті.

Завжди дуже хотів не те щоб познайомитися, а хоч би побачити яку-небудь знаменитість. І от випало мені якось побувати в Одесі. Іду пероном залізничного вокзалу, дивлюся, а за декілька кроків од мене стоїть Борис Моїсєєв. Я на нього подивився з відомим зацікавленням (як-не-як гей-символ № 1 на пострадянському просторі), він на мене подивився з відомим зацікавленням (як-не-як гарний високий юнак). І розійшлися, як у морі кораблі. А може, варто йому було підморгнути?

8. Ваше поздоровлення українському народові.

Український народе! Тобі дуже пощастило. Адже ти народ. І ти український. Хіба це не мотив для оптимізму в Новому році? Тріумфуй і веселися! Надворі вже 2000-й, а в нас іще все-все попереду!

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати