Свято останнього вина тисячоліття

«Божоле Нуво» дозріває раніше інших завдяки особливому процесу бродіння, що починається ще всередині ягоди. Молоде вино не потребує дерев’яних бочок, а тому в його смаку домінують не таніни, а свіжі плодові та ягідні тони. Для більшого аромату та елегантності напиток облагороджують концентрованим виноградним соком сорту Gamay. «Ми вирішили цього року ризикнути і провести експеримент, наскільки цікавим буде для України «Божоле Нуво», — каже генеральний директор компанії «Долмарт-Україна», яка поставила в нашу країну молоде вино врожаю 2000 року, Крістіна Ксініас. — Я люблю вино і хочу принести культуру його споживання сюди. І хочу сказати, що в Україні починають розуміти вино, розуміти, що є й інші сорти вин, окрім тих, до яких вже звикли українці». Крістіна Ксініас каже, що молоде вино не буде поставлятися в магазини. Його треба пити в компаніях, щоб, відійшовши від робочого ритму, розслабитися і повеселитися. Окрім того на відміну від інших, споживання молодого вина не варто відкладати у довгий ящик — вважається, що після 1 березня воно втрачає свої неповторні властивості.