Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Таврійські ігри» по-київськи

Популярний фестиваль отримав прописку в нашій столиці
03 липня, 00:00

Не встигла українська публіка оговтатися від нещодавнього виступу Елтона Джона на майдані Незалежності, як її накрила нова музична хвиля. 29 та 30 червня на НСК «Олімпійський» відсвяткували шістнадцяту річницю «Таврійських ігор».

Про створення нової філософії фестивалю на передодні свята заявили його організатори. В минулому залишилися конкурс краси, пароплави й традиційне море... Натомість глядачам запропонували багато живої музики та прагнення у перспективі проводити у Києві міжнародний музичний фестиваль європейського зразка. Для організації нинішнього музичного дійства організатори витратили п’ять мільйонів гривень.

Продемонструвати свою майстерність та підняти настрій глядачам на «Ігри» з’їхалося чимало відомих і починаючих виконавців та гуртів, зокрема: Олександр Пономарьов, Вєрка Сердючка, Наталя Могилевська, Ані Лорак, Тіна Кароль, Віталій Козловський, С.К.А.Й., «Друга ріка», «Авіатор», «Алібі», Mad Heads XL, «Бумбокс», «НеАнгели», Гайтана, ТНМК та інші. Підтримувати марку міжнародного фестивалю цього разу доручили Валерію Меладзе, «Дискотеці Аварії», Дімі Білану та відомому за кордоном французькому реперу K-Maro.

Протягом двох днів зірки активно розігрівали глядачів хто музичним драйвом, хто романтичними піснями, а хтось просто своєю поведінкою. Так, наприклад, Наталя Могилевська через декілька хвилин після власного виступу, переможною ходою рушила через увесь НСК «Олімпійський» прямісінько до виходу, не кажучи нікому жодного слова... Та порадували публіку хлопці з гурту «Дискотека Аварія». Після виконання ряду хітів вони запропонували кільком дівчатам з танцмайданчику разом заспівати на сцені одну пісню. Справжній бум позитивних емоцій викликала поява Вєрки Сердючки (Андрія Данилка). Під приспів «Зібен-зібен ай- люлю» (пісню «Danceng», за яку наша Вєрка отримала на «Євробаченні-2007» у Гельсінкі друге місце) танцювали всі — не лише фани біля сцени, але й на трибунах.

Свято вдалося на славу. Крім виступів естрадних артистів, навколо стадіону було розміщено ціле фестивальне містечко. Кожен бвжаючий міг знайти для себе щось цікаве. Зокрема, дуже сподобався майданчик із ретро-автомобілями, де презентували всім охочим близько тридцяти історичних моделей авто. Для тих, хто бажав отримати диск, плакат чи просто автограф улюбленого виконавця, організатори «Ігор» започаткували автограф-майданчик. Кожні півгодини там з’являлась нова зірка або гурт. Проводилися конкурси для тих, хто стомився сидіти... на концерті.

Своїми враженнями від Таврійських ігор з «Днем» поділилися його безпосередні учасники. «Цей фестиваль дає можливість великій кількості людей побачити на власні очі або по телебаченню, як артисти виступають наживо»,— сказала співачка Світлана Лобода. Тіна Кароль ніякої різниці у місці проведення «Таврійських ігор» (у Каховці та у Києві) не бачить. Головне, за її словами, щоби фест жив і відбувався в Україні. Пономарьову свято сподобалось. В той же час, на його думку, у Києві трохи менше було драйву публіки та трохи не вистачало того особливого каховського настрою, з усіма його принадами, який був раніше...

Втім, і виконавці і глядачі одностайно говорили, що жива музика, зіркова команда виступаючих та фестивальне містечко, замість традиційного моря з пароплавами, зробили добру справу. Кожен, хто побував на «Таврійських iграх» отримав не лише гарний настрій, а й чимало позитивних емоцій та цікавих зустрічей. Організатори говорять, що проведення «Ігор» у Києві відкрило «друге дихання» фестивалю і у їхніх найближчих планах проведення цікавих творчих заходів, які запам’ятаються публіці.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати