Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

ТВ-бiржа

04 липня, 00:00
«Вікна» — кузня кадрів для «ТСН»?

«Дню» з конфіденційних джерел стало відомо, що ніби ведуться переговори про перехід у телевізійну службу новин «Студії «1+1» Олександра Бєлова, котрий рік керував службою новин каналу СТБ. Подейкують, його вихід пов’язаний не з фінансовими чи політичними розбіжностями з керівництвом СТБ, а з прозаїчнішими речами: поступовим зменшенням його ролі у формуванні випусків «Вікон». Цікаво, що через іронію долі саме «Вікна» були та є найопозиційнішими політиці каналу «1+1». Проте, президент СТБ Микола Княжицький не підтвердив дану інформацію, зазначивши, зокрема, що Олександр Бєлов є заступником головного редактора служби новин з організаційних і технічних питань, на сьогодні перебуває у відпустці й жодних заяв про вихід від нього не надходило.

Водночас директор «ТСН» Олександр Кривенко зазначив, що «1+1» дійсно веде переговори з Олександром Бєловим. Йому запропоновано посаду випускаючого редактора ТСН у зв’язку з майбутнім розширенням мережі мовлення й збільшенням із вересня кількості випусків ТСН. За словами Кривенка, їм потрібні надійні, досвідчені професіонали, котрим, безумовно, є Бєлов. До речі, в ТСН уже працює чимало співробітників, котрі добре знають Олександра з попередньої спільної роботи у тому ж ММЦ-СТБ. І один з них — сам Олександр Кривенко.
Iнф. «Дня»

Стало відомо остаточний склад акціонерів компанії «Петербург — 5-й канал»

До остаточного складу акціонерів ДТРК «Петербург — 5-й канал» увійшли дочірні компанії «Промбудбанку», «БалтОНЕКСІМбанку» та «Інкобанку», заявив журналістам голова пітерського КУГІ Герман Греф. Звичну назву «5-й канал» на загальних зборах акціонерів вирішено замінити на «Петербург». Греф визнав, що в процесі переговорів суму вартості майна ТК було зменшено на 13 мільйонів доларів, при цьому акціонери наполягають на проведенні повної ринкової оцінки деяких об’єктів. Засновники також домовилися, що протягом 1,5—2 місяців після початку функціонування юної компанії буде остаточно уточнено частку майнових внесків акціонерів.

У Росії створено новий медіа-холдинг «Альфа-ТБ»

25 червня в Москві відбулася прес-конференція, присвячена створенню медіа-холдингу «Альфа-ТБ» — дітищу компаній «Прем’єр СВ», Story First Communications Inc. та консорціуму «Альфа Груп». Перед журналістами з’явилися батьки-засновники холдингу — Сергій Лісовський, Пітер Герві і Петро Авен. Як було повідомлено в прес-релізах і підтверджено президією, холдинг створено з метою консолідації можливостей для роботи на медіа-ринку. За словами пана Авена, «Альфа-ТБ» має стати фінансовим оператором і оператором з інвестицій, що їх у своєму розпорядженні мають засновники ЗМІ. До медіа-холдингу на даний момент входять телеканал СТС-8 (що веде мовлення на Москву), ЗАТ «Мережа телевізійних станцій» (що спеціалізується на створенні і поширенні телепередач і має вихід по супутнику на 210 міст Росії), канал «Муз ТБ» (який веде мовлення в Москві і 22 містах Росії і отримав ліцензію на мовлення в 65 російських містах) і дві регіональні телекомпанії — «Ніка-ТБ» (Нижній Новгород) і «6-й канал Санкт-Петербург». Як відомо, «Альфа Груп» має свої інтереси і в Україні, зокрема, вiдносно «Нового каналу» та рекламного агентства «IP-Київ».

У найближчих планах «Альфа-ТБ» — інвестиції в розмірі близько $100 млн. у канал СТС-8, зокрема, у виробництво оригінальних російських телепрограм, а також створення стільникового каналу, покликаного охопити центральний округ Москви. За словами всіх засновників, холдинг планує оперувати фінансами, але не втручатися у політику мовлення підвідомчих каналів.

У відсотковому відношенні половина акціонерного капіталу належить Story First Communication Inc. І по 25% акцій — у «Прем’єр СВ» і «Альфа Груп». Головою ради директорів обрано Петра Авена, президентом холдингу — Сергія Лісовського.

За матерiалами агентств IМА-press та InterMedia

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати