Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Уболіватимемо тепер по-новому!

13 червня, 00:00
«Iнтер» — це поки що єдина в Україні телекомпанія, яка придбала i впроваджує обладнання Virtual Replay (VR), програмне забезпечення, винайдене ізраїльською фірмою «ORAD».

Воно уособлює сьогодні новітній підхід до спортивної тележурналістики в світі. Говорить технічний директор «Інтеру» Анатолій Черній: — VR дозволяє детально роздивлятися будь-який ігровий момент, за допомогою нового обладнання можна перетворювати «картинку, що зупинилася» на стилізоване зображення. Точка спостереження глядачами при цьому може бути найнесподіванішою: ситуацію можна побачити очима гравця, воротаря, навіть м’яча. VR дозволяє визначити відстань, скажімо, від гравця до воріт або до штрафної. Обладнання VR закуплено провідними телекомпаніями світу, й воно користується великою популярністю.

— Я бачив, що на італійському телебаченні використання VR додає футболу більш математичного ухилу, — каже керівник спортивної редакції «Інтеру» Олександр Жураховський. — Це те, чим займається Лобановський: у нього ж немає фізкультурної освіти, він закінчив політехнічний, його гра вибудовується за якимись алгоритмами. Тепер і на екрані можна в абсолютних цифрах визначати відстань і швидкість. Це трохи інший погляд на футбол, крок уперед у показі аналітичного матеріалу.
 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати