Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Запальний бродвейський джаз

Переможцем фестивалю «Різдвяний Київ» стала Школа Влада Ями з Івано-Франківська
21 грудня, 00:00
ВСІ УЧАСНИКИ ФЕСТУ МАЛИ ЗМОГУ ВІДВІДАТИ МАЙСТЕР-КЛАС ЧЛЕНА ЖУРІ З ФРАНЦІЇ — ВІДОМОГО ХОРЕОГРАФА, ВОЛОДАРЯ МИСТЕЦЬКИХ ПРЕМІЙ АБДУ Н’ГОМА / ФОТО НАДАНЕ АГЕНЦІЄЮ УНІВЕРСАЛЬНИЙ АРТИСТ

У нашій столиці завершився VII Всеукраїнський фестиваль мистецтв «Різдвяний Київ-2011». Танцівники з усіх куточків країни зібралися в актовому залі Педагогічного університету ім. Грінченка, аби показати свою майстерність і креативність творчих поглядів своїх викладачів. Адже журі бралися до уваги не лише вміння правильно виконувати па, а й малюнок, і сучасність танцю.

До слова, місце проведення змагань обрано не випадково. Наступного року в університеті запрацює кафедра хореографії. До того ж, її викладачі братимуть участь і у соціальному проекті, який існує в університеті (педагоги проводять безкоштовні заняття для тих, хто не має грошей платити за навчання) . Про це розповіла «Дню» натхненник і організатор фестивалю, його директор Дарія Бернадська.

Цьогоріч у танцювальному марафоні узяли участь майже 600 дітей і підлітків (віком від 6 до 19 років та 25 танцювальних колективів). Мистецькі перегони відбувалися у номінаціях: dance show, street show, сучасний естрадний танець (джаз, модерн, контемп...), народний або фольк, спортивний танець, вільний у таких вікових категоріях: діти, ювенали (1 і 2), юніори (1 і 2) та молодь. Боротьба за Гран-прі точилася в основному між чотирма колективами, два з яких столичні: студія танцю «Форсаж» та Клуб танцю і вокалу «Ідеал» з Києва, а ще між ансамблем «Тандем» із Золотоноші та Школою танцю Влада Ями з Івано-Франківська.

Одразу у двох номінаціях (джаз і контемп) у своїй віковій категорії виборола першість 14 річна Ілона Федорко з Івано-Франківська. Її бродвейський джаз був таким запальним, що всі судді виставили дівчинці по 10 балів.

— Я живу у селі Вістова поблизу Івано-Франківська, — розповіла дівчинка «Дню». — Займаюсь у Школі танцю Влада Ями. Танцюю вже десять років і майже три роки — в Школі В.Ями. Торік була другою на чемпіонаті світу в Італії. А цього — збираюсь представляти Україну в Лондоні. До Києва приїхала зі своїм викладачем і директором школи Василем Шереметовим, а мої танцювальні номери поставила викладач Ірина Забігач.

Її землячка семирічна Соломія Ткачивська теж отримала дві золоті медалі в двох номінаціях. Тож золото дівчаток впевнено принесло Гран-прі Школі Влада Ями з Івано-Франківська.

Їхні суперники також не залишилися без кубків та подарунків (журі визначило кращих). Змагання тривали у святковій передноворічній атмосфері. Фонд «Універсальний артист» провів розіграш путівки до Лондона. Всі учасники отримали змогу відвідати майстер-клас члена журі з Франції — відомого хореографа, володаря мистецьких премій у Франції, Німеччині й Великобританії Абду Н’гома та подивитися його сольний виступ на концерті. «Різдвяний Київ» став своєрідним відбірним туром на Міжнародний фестиваль мистецтв «ArtВесна 2012», який відбуватиметься в Києві.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати