Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

“Золото” для мелодрами, “срібло” для Каурісмякі

вчора на 67 Берлінському фестивалі були оголошені переможці основного конкурсу
19 лютого, 18:26
“Тілом і душею”

“Золотим ведмедем” за найкращий фільм головне журі на чолі зі знаменитим американо-європейським режисером Полом Верхувеном доволі несподівано нагородило угорську мелодраму “Тілом і душею” (режисер - Ілдіко Еньєді). Другий за значущістю — Гран-прі журі і статуетка “Срібний ведмідь” присуджені  соціальній драмі “Фелісіте” (Ален Гоміс, Франція-Сенегал- Бельгія-Німеччина-Ліван). “Слід” польської ветеранки авторського кіна Агнешки Холланд відзначено призом Альфреда Бауера за мистецькі інновації.

Найкращий, за думкою більшості фестивальних критиків, фільм конкурсу “Інший бік надії” (автор — видатний фінський, світовий кінематографіст Акі  Каурісмякі) нагороджений “Срібним ведмедем” за  режисуру.

“Ведмеді” за найкращу жіночу та чоловічу ролі дісталися  Кім Miнхі  (“На пляжі вночі на самоті”, режисер -  Хонг Сангсу, Республіка Корея) та  Георгу Фрідріху   (“Яскраві ночі”, Томас Арслан, Німеччина) відповідно. Нарешті,  “Срібний ведмідь” за найкращий сценарій — у Себастіана Лейло  і Гонсало Маса (“Фантастична жінка”, Себастьян Лейло, Чилі), а статуетка за видатний мистецький внесок — у Дани Басеску за монтаж фільму “Ана, любов моя” (Румунія).

Насамкінець, не відмовимо собі у задоволенні нагадати, що в конкурсі фільмів для дітей і молоді “Generation 14+” Гран-прі здобула українсько-німецька документальна драма “Школа №3”.

Детальніший аналіз фільмів основного конкурсу Берлінале читайте у найближчих номерах нашої газети.

Дмитро ДЕСЯТЕРИК, “День”, Берлін-Київ

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати