Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Деталізація диявола

26 жовтня, 17:52

Відома картина художника Кузьми Петрова-Водкіна «Купання червоного коня» принесла йому світову популярність.

У картині, написаній в 1912 році, одні розгледіли дар передбачення художника, який зумів зазирнути в криваве майбутнє Росії. Інші - високу духовність, засновану на мотивах іконопису.

Одні побачили юного і тендітного хлопчика, який не здатний утримати потужну тварину. Інші - сміливого наїзника. Як то кажуть, таємницю картини художник забрав з собою.

Президент України Петро Порошенко стверджує, що Мінські угоди - єдиний шлях до миру і що саме Мінськ забезпечив консолідацію світу навколо України і дав нам чіткі перспективи вирішення конфлікту.

«Всі угоди Мінська прозорі. Жодні  таємні домовленості не притаманні європейській політиці. Україна абсолютно самостійна в ухваленні рішень. Я нікому ніколи не дозволю тиснути ні на себе, ні на Україну. І я нікому не дозволю розкидатися українськими територіями - це стосується як Донбасу, так і Криму»- написав президент на своїй підтвердженій сторінці в Фейсбуці.

Як не парадоксально, але сьогоднішня позиція президента практично повністю збіглася з позицією лідера фракції з підробленою назвою «Опозиційний блок» Юрія Бойка, який жваво відзначав, що Мінські угоди і їх втілення в життя - єдиний шлях примирення України.

Шлях до миру і шлях до примирення - два різних погляди, два різних бачення, два різних поняття. Автори сходяться тільки в одному, що шлях цей тільки один - єдиний і безальтернативний.

Ми можемо стати на хибний шлях, який не розв’яже навіть час. Чекати, що або султан, або віслюк помре і все вирішиться –надто легковажно.

Ніхто нам кордон не віддасть ні другого, ні третього дня, а проводити вибори в режимі обмеженого суверенітету - легалізувати злочинний проросійський режим на окупованій частині Донбасу. ОБСЄ - не та організація, яка відсуне Росію до її кордонів. Путін кордон не віддасть, а проведення виборів за українськими законами просто неможливо.

Спочатку безпека, тривале припинення вогню, виведення російських військ і повернення кордону, а потім вже можна поговорити і про вибори. В іншому випадку - повна відповідальність агресора і посилення санкцій.

Імітація миротворчого процесу на руку Росії, яка може отримати перепочинок від санкцій, потихеньку перетворюючи Донбас на мерзле Придністров'я.

Не варто чекати легкого рішення щодо Донбасу, треба бути чесним зі своїм народом і не намагатися перетворювати поразки на перемоги.

«Безальтернативний» Мінськ виник, зокрема, і в результаті прорахунків головнокомандувача, і кошлатий текст, квапливо написаний на тремтячому коліні Кучми, складений так, що кожна сторона читає його по-своєму.

Диявол у деталях! Це знає не тільки слюсар-складальник заводу «АвтоВАЗ», але і студент першого курсу юридичного факультету. Обмеження суверенітету іншою державою - агресія, війна, і до цього треба ставитися відповідно.

Суверенітет України поширюється на всю її територію. Україна є унітарною державою. Територія України в межах існуючого кордону є цілісною і недоторканною. Для того, щоб це прочитати в Конституції нашої країни, не треба заглядати далі другої статті.

Доля України - в її руках і залежить, перш за все, від довгоочікуваних реформ. Путін грає в гру, де Україні відводиться роль м'яча. Чи є сенс грати з ним? Все одно обдурить, йому це властиво.

В глибині темної сцени змінюють декорації, змінюють акценти. Чи не для цього нам запропонували антракт зі смертельним трюком мийника машин? Можна не сумніватися, що поміняють і акторський склад і замість моторол і захарченківбудуть інші дійові особи, але суть квазіреспублік не поміняється, тільки все це буде відбуватися під українським прапором, за наші гроші і під нашу відповідальність.

Окупований Донбас зритий траками російських танків. Тракторні і шахтарські війська посилюються. До цього часу бунтують волелюбні якути Донбасу. Троянський кінь у вигляді чіпа придуманих у Кремлі «ДНР-ЛНР» готовий до імплантації в Україну, і я не знаю вершника, який зможе його швидко пришпорити.

Інакше, Кемских волостей на Путіна не напасешся.

Валерій ФУЙОР, правозахисник

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати