Skip to main content
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Київським псам загрожує винищення?

05 June, 00:00
Безпритульних собак столиці рятують... іноземці Ванда КОВАЛЬСКА, "День"

Австрієць Крістіан Янач своя людина в Київському притулку для бездомних тварин. Він по-господарськи бере повідок, заходить до вольєру із собаками і веде на прогулянку ось цього кошлатого красеня - кавказьку вівчарку. Привезли пса до Пирогова, коли його очі майже повністю закрила гнійна плівка кон'юнктивіту. Пес не може розповісти про свою долю, але ж він, породистий, напевно був чийсь. Хто зрадив його?

Притулок для бездомних тварин у столиці України утримується виключно за кошти іноземців - захисників тварин з Австрії, Німеччини, Англії, Швейцарії, Франції. У вихідні дні до Пирогова приїжджають співробітники посольств і міжнародних організацій, цілими родинами, в робочому одязі, і - засукують рукави. Чистять вольєри, клітки, майструють "житла" для своїх чотириногих приятелів, облаштовують "кицин дім".

Організатором притулку є Товариство охорони тварин "SOS" Україна. Очолює його Тамара Тарнавська, українка за походженням, громадянка Норвегії за паспортом. Це вона, журналістка, акредитована при ООН у Женеві, яка чверть століття мешкає за кордоном, три роки тому "розбурхала" західних захисників тварин і західну пресу: разом стали боротися проти сумнозвісної "будки". І отримали перемогу: рік тому в Києві закрили шкуродерню, було створено притулок, у програмі роботи якого стерилізація тварин і повернення їх на попередні місця мешкання. Позбавивши собак і кішок можливості розмножуватися, за сім-десять років можна очистити місто від безпритульних тварин.

Але нині, за відомостями активістів притулку, в Києві планується знищити до 30 тисяч безпритульних тварин у зв'язку з майбутніми престижними зборами Ради директорів Європейського банку реконструкції і розвитку. Міжнародні організації з питань охорони тварин збираються закликати своїх банкірів відмовитися від зустрічі в Києві, вулицям якого загрожує зрошення кров'ю безпритульних тварин, якщо, звичайно, питання не вирішиться цивілізованим чином.

ФОТО З АРХІВУ "SOS"

 

Delimiter 468x90 ad place

Subscribe to the latest news:

Газета "День"
read