Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Виставка #MakeRussiaPay в Брюсселі: українці закликають до конфіскації заморожених російських активів

01 грудня, 16:53

У Брюсселі відкрилася діджитал-виставка MAKE RUSSIA PAY. Вона організована українськими активістами та культурними менеджерами для того, щоб розповісти історію втрат, яких зазнала Україна у числах і даних, а також пояснити, чому саме і як Росія має заплатити за злочини своєї агресії вже зараз. 

Контент виставки був створений командою культурних менеджерів та кураторів, які походять з регіонів, що найбільше постраждали від війни. Це анімаційні ролики з зібраними даними про втрати України від війни та VR - від знищення літака "Мрія", аеропортів, інфраструктури та домівок людей до пам'яток архітектури та освітніх закладів. Крім того, на виставці глядачі можуть ознайомитися з інформацією про кількість заморожених російських активів та правові механізми і способи їх конфіскації. Це поєднання мистецтва, аналітики та емоційної складової.

Автори відео та концепції - українські культурні менеджери та молодіжні культурні активісти - Creative Beast (Київ), ГО "Shum.Rave" (Слов'янськ).  VR-компонент розроблений 360war.in.ua, фотограф Дмитро Малишев.

Виставка є частиною великої адвокаційної кампанії #MakeRussiaPay, яку проводять українські громадські активісти з метою спрямування заморожених російських державних активів в Україну, щоб компенсувати завдані збитки та зупинити цю війну.

Задокументовані збитки станом на березень 2023 року сягнули $411 млрд. Лише руйнування Росією Каховської дамби завдало Україні додаткових збитків майже на 14 мільярдів доларів. Тактика випаленої землі, яку застосовує Росія у війні, щодня завдає незворотної шкоди українській економіці. Чим довше триває війна, тим більші втрати. Настав час змусити Росію заплатити за свої дії. Настав час використати заморожені активи російського центрального банку на суму близько 350 мільярдів доларів для відновлення України, компенсації збитків та оборони.

Виставка буде відкрита для відвідувачів до 2 грудня. Місце проведення: Галерея SHAME, Rue de la Paille, 30, 1000 Брюссель. Години роботи: 10:00-20:00. Вхід вільний.

Організатори - Міжнародний центр Української перемоги та Мережа захисту національних інтересів АНТС. 

Контакти для уточнення інформації: +380677111535 - Марія Мелінишин

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати