Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Сполучені Штати розглядають двосторонню угоду про безпеку, підписану з Україною, як частину мосту до можливого членства України в НАТО

02 липня, 19:21

В США розглядають двосторонню угоду про безпеку, яку підписали президент Джо Байден та Володимир Зеленський, як частину мосту до членства України в НАТО, щоб одного дня Україна змогла вступити до Альянсу. Про це заявив представник Держдепу Ведант Пател на брифінгу, коментуючи слова Президента Зеленського, що Білий дім не готовий дати Україні запрошення в НАТО, пише УНН.

Деталі

Представник Держдепу вказав, що підписана двосторонння угода між США та Украною підтверджує прихильність Сполучених Штатів народу України. За його словами, зобов'язання, які прописані в угоді, мають вирішальне значення для гарантування безпеки України в демократичному, економічному та військовому сенсі.

Держсекретар і президент говорять про те, що ми вважаємо важливим наявність мосту до членства України в НАТО. Звісно, ця двостороння угода про безпеку не замінює її, але це одна з тих речей, які ми розглядаємо як частину цього мосту, щоб одного дня Україна змогла вступити до НАТО. Ми вже давно говоримо, що підтримуємо і підтверджуємо політику відкритих дверей НАТО

- заявив Пател.

Він також вказав, що в США немає проблем із притягненням росії до відповідальності.  І з моменту жорстокого вторгнення в Україну, Сполучені Штати зробили низку кроків, починаючи від експортного контролю і закінчуючи санкціями, щоб притягнути рф до відповідальності.

Контекст 

В інтерв'ю Президент Володимир Зеленський заявив, що Білий дім не готовий дати Україні запрошення в НАТО. Тому Київ закликає США надати  Україні все для захисту та конкретики. 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати