Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Україна отримала першу партію сонячних панелей для закладів охорони здоров’я від Єврокомісії

02 липня, 16:49
Фото moz.gov.ua

До України для потреб медичних закладів надійшла перша партія сонячних панелей виробництва компанії Enel S.p.A. Обладнання надійшло у межах спільного проєкту Міністерства охорони здоровʼя, Міністерства енергетики України та Європейської комісії «Промінь надії». Зокрема, це шість вантажівок із відповідним обладнанням. Повідомляє МОЗ.

Зазначимо, що про ініціативу раніше було оголошено президенткою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн, а відповідні домовленості досягнуто завдяки спільній роботі профільних міністерств України та єврокомісара з питань енергетики Кадрі Сімсон. 

Загалом у червні в Україну надійшли 5876 сонячних панелей загальною потужністю близько 2 МВт. Усі вони будуть передані для забезпечення потреб українських лікарень. 

“В умовах постійних атак росії на енергетичну систему України медична інфраструктура стає дуже вразливою. Адже відключення електроенергії відображаються на роботі лікарень. Для того, аби медичні заклади могли безперебійно надавати медичну допомогу пацієнтам, працюємо над їх оснащенням альтернативними джерелами енергії. Зокрема, сонячними панелями. Це важливий крок для енергетичної незалежності та стабільної роботи медичних закладів. Вдячні нашим міжнародним партнерам та друзям за цю підтримку.”
Віктор Ляшко, міністр охорони здоров'я України
“Ми дякуємо європейським партнерам за підтримку. Допомога обладнанням, а саме сонячними панелями, – важлива для покриття потреб лікарень в енергопостачанні. Це забезпечить роботу медичного устаткування, яке рятує життя тисяч українців.”
Герман Галущенко, міністр енергетики України.

Енергетичне обладнання надійде до закладів охорони здоров’я України в Житомирській, Волинський, Хмельницькій, Київській та Одеській областях.

Додаткове обладнання, необхідне для встановлення сонячних панелей, закуповуватиметься коштами Фонду підтримки енергетики України. Кількість закладів охорони здоров’я, яким буде передано обладнання, зростатиме.

Нагадаємо, для встановлення відповідного обладнання за координації Міненерго та сприяння Єврокомісії експерти Програми розвитку Організації Обʼєднаних Націй (UNDP) провели енергоаудит 26 закладів охорони здоров’я країни.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати