Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У черзі 2,4 тисячі фур: на кордоні з Польщею блокуються усі шість напрямків

03 березня, 13:43

Станом на 3 березня у черзі на території Польщі в бік України перебуває 2,4 тисячі вантажних транспортних засобів: на українсько-польському кордоні надалі блокуються усі шість напрямків.

Про це повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко в ефірі телемарафону.

Як відзначив представник ДПСУ, найбільша черга спостерігається у напрямку контрольного пункту пропуску (КПП) "Краківець" та "Ягодин".

Загалом в чергах на усіх шести напрямках – 2,4 тисячі фур.

КПП "Ягодин"

"Нагадаю про те, що це найбільший інфраструктурний напрямок де може перетинати кордон 1200-1400 вантажівок в обох напрямках. Натомість зараз пропускаються лише вантажні засоби, які слідують в Україну. За минулу добу таких було лише 70. Натомість жодна вантажівка не перетинає кордон в бік Польщі, оскільки їх не пропускають", зауважив Демченко.

КПП "Шегині"

За словами спікера ДПСУ, ситуація незмінна. Польські фермери декілька днів тому заблокували повністю можливість проїзду вантажівок в обох напрямках. Виключення – фури, які везуть гуманітарні чи важливі вантажі для України.

Зокрема представник прикордонної служби наголосив, що протестувальники не блокують рух для інших категорій транспорту – легкових автомобілів й автобусів.

Що відомо про ситуацію на кордоні з Польщею

Польські фермери продовжують блокувати рух вантажних транспортних засобів. Спостерігається значне ускладнення для перетину кордону – як в напрямку України, так і в напрямку Польщі.

Блокування польські фермери продовжують здійснювати на шести пунктах пропуску:

  • "Ягодин";

  • "Устилуг";

  • "Угринів";

  • "Рава-Руська";

  • "Шегині";

  • "Краківець".

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати