Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

До фіналу Олімпіади пройшли боксер Хижняк, який побореться за "золото", та стрілець Коростильов

04 серпня, 22:00

Український боксер Олександр Хижняк переміг свого суперника у півфінальному поєдинку – кубинця Арлена Лопеса. Таким чином він гарантував Україні щонайменше "срібло". Також до фіналу Олімпійських ігор-2024 зі стрільби з малокаліберного пістолета на дистанції 25 метрів пройшов український стрілець Павло Коростильов.

Про це пише "Суспільне. Спорт" та стало відомо з трансляції бою, передає Рубрика.

Бокс

Суперником Хижняка був дворазовий олімпійський чемпіон Арлен Лопес. У першому раунді український боксер програв із рахунком 1:4 на користь супротивника. Водночас другий раунд завершився результатом 3:2 на користь українця. І під час третього він також здобув перемогу.

У фіналі Хижняк змагатиметься з казахським спортсменом Нурбеком Оралбаєм.

Зазначимо, що Хижняк стартував на Олімпіаді з перемоги над Пилипом Акіловим — колишнім українцем, який виїхав з окупованого Маріуполя до Угорщини, де отримав громадянство й тепер виступає за угорську збірну.

Довідка

В олімпійській програмі з боксу братимуть участь 249 найкращих боксерів — як чоловіки, так і жінки — з усього світу. Протягом двох тижнів, з 26 липня до 11 серпня, вони змагатимуться за найвищі нагороди, розповіли в Українській федерації боксу.

Дев'ять універсальних квот у боксі буде розподілено за певними критеріями, а ще одну квоту нададуть для боксерської команди біженців.

Українська команда за підсумками відбіркових турнірів здобула 3 ліцензії: Олександр Хижняк (80 кг) здобув ліцензію на III Європейських Іграх, а Дмитро Ловчинський (92+ кг) та Айдер Абдураімов (57 кг) вибороли ліцензії на другому світовому кваліфікаційному турнірі у Таїланді.

З трьома ліцензіями Україна посідає п'яте місце в рейтингу країн серед чоловіків, які кваліфікувалися на Олімпіаду разом із Великою Британією, Італією, Болгарією, Туреччиною, Таїландом та Йорданією.

Стрільба з малокаліберного пістолета

Павло Коростильов пройшов до фіналуОлімпійських ігор-2024 зі стрільби з малокаліберного пістолета на дистанції 25 метрів.

Участь у відборі брали два українських спортсмени: крім львів'янина Коростильова, також змагався Максим Городинець із Горішніх Плавнів, який і здобув для України ліцензію на Олімпіаду.

Городинець зупинився за кілька кроків від фіналу. Він вибив 289 очок зі 300можливих у точності та 295 очок у швидкострільності, посівши п'яте місце.

Натомість Коростильов у стрільбі на точність вибив 293 очки, а на швидкострільність — 294 очки, піднявшись із восьмого місця на третє. Так він забезпечив собі прохід до наступного раунду. Раніше Коростильов не подолав кваліфікацію у стрільбі з пневматичного пістолета.

Українець Павло Коростильов. Фото: AP Photo / Manish Swarup

Найкращий результат показав китаєць Лі Юехун — бронзовий призер попередніх Олімпіад у цьому виді стрільби. Загалом він вибив 588 очок, тобто на одне більше, ніж у Коростильова. А втім, цьому за кількістю «десяток» китайський стрілець випередив українця — 30 проти 17.

Фінал у стрільбі з малокаліберного пістолета відбудеться 5 серпня о 10:30. Для українців це буде останній фінал у стрільбі на Олімпіаді-2024.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати