Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У більшість домівок Дробишевого повернули газ, якого тут не було понад півтора року

04 грудня, 21:49
Скриншот відео

У більшість домівок мешканців звільненого торік Дробишевого повернули газ. Окупація та активні бої пошкодили у селищі значну частину мереж. Через це місцевим доводилося з квітня 2022 року обходитися без газопостачання, повідомляє Вільне радіо.

Про це Вільному радіо розповіла прессекретарка АТ “Донецькоблгаз” Ангеліна Фесенко.

За її словами, на обстеження мереж та ремонтні роботи у селищі газовикам знадобилося близько місяця. Подачу газу до селища припинили торік у квітні.

“Через активні бойові дії було зафіксовано дуже велике пошкодження об’єктів системи газопостачання. Коли розпочалися перші обстеження, це був кінець жовтня [2023 року]”, — зазначає Ангеліна Фесенко.

До повномасштабної війни у селищі було приблизно 600 газифікованих об’єктів. Газовикам вдалося підключити до мережі домівки більшості жителів Дробишевого, які цього потребували. Та повернути газ не можуть у будинки, господарі яких евакуювались. 

“Бригадам необхідно мати доступ до домоволодіння. Тобто, якщо господарів немає на місці, вони не відновлюють газопостачання. От минулого тижня було, що люди повернулися, потім звертаються до міського газу, залишають заявку, та до них також виїжджають бригади і пускають газ до їхнього будинку”, — пояснює Ангеліна Фесенко.

Хоча активних боїв поряд із селищем немає, газовикам все ж доводиться працювати у нелегких умовах, додає співрозмовниця.

“Селище напівзруйноване, дуже складно зі зв’язком, бо там його немає. Тому тримати зв’язок із бригадами важко. Те, що зараз наближаються холоди, також впливає на умови праці наших газовиків”, — каже прессекретарка Донецькоблгазу. 

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати