Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Магучіх виборола друге золото для України на Олімпіаді-2024, а Геращенко "бронзу"

05 серпня, 09:33

 

Українська легкоатлетка Ярослава Магучіх стала олімпійською чемпіонкою зі стрибків у висоту, посівши перше місце у фіналі Олімпійських ігор-2024. Також ще одна українська стрибунка Ірина Геращенко здобула бронзову нагороду.

Про це відомо з трансляції "Суспільного", передає Рубрика.

Обидві спортсменки впоралися з висотою 1,91 м та 1,95 м.

Перший подвійний подіум України в історії легкоатлетичних олімпійських турнірів.

Ярослава Магучіх стала новою олімпійською чемпіонкою зі стрибків у висоту — посіла перше місце у фіналі Парижа-2024, в якому "бронзу" виборола інша легкоатлетка збірної України Ірина Геращенко.

Магучіх та Геращенко за підсумками кваліфікації пробилися до фіналу з числа трьох українок. Обидві "синьо-жовті" стрибунки перелетіли у відборі планку в 1.95 метра — чинній чемпіонці світу Магучіх це вдалося з двох стрибків.

У фіналі виступили 11 спортсменок. Не стартували в секторі дві стрибунки: через травму знялася зі змагань віцечемпіонка Європи Ангеліна Топич, не вийшла на медальний раунд і бразилійка Вальділея Мартінш.

Головну конкурценію українкам у фіналі складали представниці Австралії: чемпіонка світу-2022 Елеанор Паттерсон та Нікола Оліслагерс — чинна віцечемпіонка Ігор, що випереджала Магучіх у фіналі Токіо-2020.

Ірина Геращенко із першої спроби перетеліла стартову планку в 1.86 метра. Ярослава Магучіх свій старт відклала — до позначки 1.91 м.

Ірина Геращенко Фото: REUTERS/Alina Smutko

191 см з одного стрибка подолали п'ять стрибунок: Магучіх та Геращенко впевнено перелетіли планку, що також підкорилася австралійкам Оліслагерс, Паттерсон, німкені Крістіні Гонзель.

Планка на висоті 1.95 метра захиталася під обома стрибунками Австралії. Із запасом бар'єр перелетіла Магучіх, вже згодом доєдналася до співвітчизниці Геращенко. Усього ж до наступної висоти переходили вісім атлеток.

1.98 метра підкорилися лише двом стрибункам — Магучіх та Оліслагерс. Вперше у фіналі завалила планку Геращенко, яка не використала і дві наступні спроби — українка розділила третє місце з Паттерсон і здобула дебютну олімпійську "бронзу"!

Очна боротьба за "золото" між Магучіх та Оліслагерс розпочалася на висоті 2.00 метра. Уперед вийшла Ярослава — перелетіла планку з першої спроби, у той час як австралійка потребувала трьох стрибків, аби перейти на 2.02 м.

Ярослава Магучіх у фіналі Олімпійських ігор-2024. Фото: REUTERS/Fabrizio Bensch

2.02-метрову планку по два рази завалили обидві атлетки. Долю чемпіонства визначали вирішальні, треті стрибки: Оліслагерс свій не реалізувала — Магучіх уперше в кар'єрі стала олімпійською чемпіонкою!

Магучіх продовжила змагання на висоті 2.04 метра — двох сантиметрів українці бракувало до олімпійського рекорду 2004 року, — але свою єдину спробу не реалізувала і завершила чемпіонський фінал.

Фото: AP Photo / Ashley Landis

Олімпіада-2024. Стрибки у висоту — фінал

1. Ярослава Магучіх (Україна) — 2.00 метра
2. Нікола Оліслагерс (Австралія) — 2.00 м
3. Ірина Геращенко (Україна) — 1.95 м
3. Елеанор Паттерсон (Австралія) — 1.95 м

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати