Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Український легкоатлет Кохан виборов бронзу на Олімпіаді-2024 у метанні молота

05 серпня, 10:03

Український спортсмен Михайло Кохан став бронзовим призером Олімпійських ігор-2024. Його найкращий результат — 79,39 м.

Про це відомо з трансляції "Суспільного", передає Рубрика.

До фіналу Олімпіади-2024 Кохан відібрався за результатами кваліфікації. Її український метальник молота завершив автоматично: у другій спробі виконав спробу на 77.42 метра, перевершивши норматив.

У фіналі Кохан змагався проти всіх призерів попередньої Олімпіади у Токіо — поляків Войцеха Новіцькі та Павєла Файдека, норвежця Ельвінда Генріксена. Також серед конкурентів були чинний чемпіон світу Ітан Кацберг з Канади та бронзовий призер того турніру, угорець Бенце Галаш.

Фото: AP Photo / Matthias Schrader

Фінал метання молота на Олімпіаді-2024

  • Формат змагань у фіналі метання молота передбачав шість спроб. За підсумками перших трьох спроб вісім найкращих метальників проходили далі і мали ще три спроби.

  • У першій спробі Кохан метнув на 78.54 метра. І йшов лідером перед тим, як свою спробу на 84.12 метра виконав канадець Ітан Каберг.

  • Кохан у другій спробі ще покращив результат. Хоча молот зачепив загороджувальну сітку, спроба українця виявилася кращою — на 79.39 м.

  • За підсумками трьох спроб Кохан займав третє місце: його випередив лише угорець Бенце Галаш завдяки спробі на 79.37 метра. Відтак, українець метав у фінальних трьох спробах третім з кінця.

  • У підсумку Кохан втримав бронзову нагороду! Але покращити свій результат та поборотися за "срібло" не зміг: в останній спробі метнув на 79.24 метра.

Фото: AP / Bernat Armangue

Метання молота. Чоловіки, фінал

  1. Ітан Кацберг (Канада) — 84.12 м

  2. Бенце Галаш (Угорщина) — 79.97 м

  3. Михайло Кохан (Україна) — 79.39 м

Михайло Кохан став другим українським метальником молота в історії, що виграв медаль Олімпіади — після Олександра Крикуна у 1996 році.

Та став першим українським легкоатлетом-чоловіком за вісім років, що виграв медаль Олімпійських ігор. Перед цим це вдавалося Богданові Бондаренку у 2016 році у стрибках у висоту.

Зазначимо, що це третя медаль України на Олімпіаді-2024 у легкій атлетиці. Перед цим "золото" та "бронзу" вибороли стрибунки у висоту Ярослава Магучіх та Ірина Геращенко.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати