Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Росіяни зареєстрували за своїми законами освітній заклад в Асканії-Новій

05 вересня, 15:54

Росіяни зареєстрували за своїми законами Опорний заклад – навчально-виховний комплекс “Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад – позашкільний навчальний заклад – гімназія” в Асканії-Новій, розповідає видання МОСТ.

Про це свідчить інформація з російських реєстрів.

Заклад освіти зареєстрували в російський юрисдикції 3 вересня. Його незаконно очолила Оксана Василишина. Людина з ідентичними прізвищем, ім’ям та по-батькові у 2020 році обралась до Асканія-Нова селищної ради від “ОПЗЖ”. Вона стала секретарем ради.

Станом на 2020 рік, ця Оксана Василишина працювала вчителькою у згаданому вище освітньому закладі. У 2023 році вона склала з себе повноваження секретаря Асканія-Нова селищної ради.

За словами начальника військової адміністрації Асканія-Нова громади Івана Дударя у спілкуванні з Центром журналістських розслідувань, Василишина працювала завучем в одній з захоплених росіянами шкіл ще у 2023 році. Але в російських реєстрах це не відображено.

За попереднім повідомленням окупаційної адміністрації Чаплинки, заклад освіти у Асканії-Новій не працює з початку повномасштабного вторгнення Росії. Незаконні органи влади хочуть його відкрити нібито з ініціативи батьків місцевих дітей.

Освітній заклад у селищі планують відкрити у жовтні. Такі строки пов’язані з тим, що у ньому начебто облаштовують харчоблок.

Представники окупаційної адміністрації Херсонщини Володимир Сальдо і Сергій Черевко стверджують, що на підконтрольній їм частині області до шкіл пішли 18 або 20 тисяч дітей.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати