Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

До Канади прибула група українських пілотів: їх підготують до польотів на F-16

06 вересня, 18:05

Міністр оборони Канади Білл Блер підтвердив, що перша група українських пілотів-винищувачів прибула до Канади на початку цього тижня, щоб взяти участь у тренуваннях, які підготують їх до польотів на винищувачах F-16.

Про це Блер сказав під час спілкування з пресою у рамках засідання Контактної групи з питань оборони України "Рамштайн", пише Рубрика.

Міністр відзначив, що ця підготовка пілотів наразі фінансується за рахунок 389 мільйонів доларів, які виділяє Канада, про що в липні оголосив прем'єр-міністр країни.

"Як провідна країна в Коаліції з посилення потенціалу ВПС України, Канада взяла на себе зобов'язання проводити ці навчання протягом наступних п'яти років", — сказав Блер.

Він додав, що Канада також надаватиме критично важливе обладнання та іншу підтримку українським військово-повітряним базам і флоту для посилення їхньої оборони повітряного простору України. Це включає в себе обладнання для технічного обслуговування, захисні снаряди і злітно-посадкові смуги ВПС.

Блер розповів, що підготовка пілота F-16 є дуже тривалим процесом, тому існує цілий ряд тренувань, які необхідно пройти.

"Канада бере на себе більшу провідну роль, і ми домовились про підготовку цих пілотів в Канаді, в основному, про початкову підготовку до польотів і підготовку пілотів, яка буде необхідна. Це понад п'ятирічний план", — пояснив міністр.

Він відзначив, що союзники "були надзвичайно щедрими у наданні Україні винищувачів F-16", але забезпечення того, щоб пілоти могли ефективно і безпечно керувати ними, є більш довгостроковим зобов'язанням. І Канада, за словами Блера, бере на себе більш важливу роль у коаліції Повітряних сил, яку підтримують союзники.

"Я думаю, що кожен з нас має зробити свою роботу в цьому напрямку, і Канада посилює свої зусилля з підготовки цих пілотів в Канаді", — сказав міністр.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати