Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Міноборони активізує реалізацію спільних проєктів з НАТО» – заступник Міністра оборони Станіслав Гайдер

09 квітня, 13:51
Фото mil.gov.ua

Заступник Міністра оборони України Станіслав Гайдер взяв участь у засіданні комітету з питань оборони і безпеки Ради України-НАТО (РУН) – нового посиленого органу, який координує відносини України з Альянсом, повідомляє Міністерство оборони України.

У своєму виступі на засіданні, у якому він взяв участь через відеозв’язок із Києва разом із Главою представництва НАТО в Україні Карен МакТір, Станіслав Гайдер відмітив позитивну динаміку співробітництва в оборонній сфері у першому кварталі 2024 року.

«Система Міноборони проходить довгий і нелегкий шлях трансформації від неефективних до сучасних підходів», - сказав заступник Міністра оборони України.

Серед останніх успіхів – прогрес у виконанні Річної національної програми співробітництва з НАТО, трансформація системи оборонного менеджменту України.

Інший важливий проєкт - модель спільного урядування в системі Міністерства оборони, яку в лютому 2024 року затвердив Міністр Рустем Умєров.

«Планується створення чотирьох нових комітетів. Вони мають стати платформою роботи Міністерства та ЗСУ і забезпечити ефективну взаємодію з відповідними комітетами Ради Україна - НАТО», - сказав Станіслав Гайдер.

Ключовим пунктом засідання оборонного комітету РУН стала реалізація проєкту зі створення Спільного центру Україна - НАТО з аналізу, підготовки та освіти (JATEC).

Деталі формування моделі JATEC, його завдань та структури будуть обговорені на спільному засіданні у Польщі пізніше цього місяця.

На засіданні комітету представники країн НАТО та України також обговорили реформування системи оборонних закупівель України та фінансування середньо- та довгострокових проєктів допомоги Україні.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати