Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Відтепер без російського впливу: французький мільярдер купив українського мобільного оператора Lifecell

10 вересня, 13:36

Консорціум інвесторів на чолі з компанією NJJ Holding, заснованою французьким мільярдером Ксав'є Нієлем, успішно завершив угоду з придбання українського оператора мобільного зв'язку Lifecell та його злиття з провайдером послуг фіксованого зв'язку та телебачення Datagroup-Volia.

Про це повідомила компанія HorizonCapital, яка брала участь в угоді.

Як відомо, Lifecell – третій за величиною оператор мобільного зв'язку в Україні після "Київстар" та Vodafone, об'єднається з Datagroup-Volia, що надає послуги фіксованого зв'язку та платного телебачення. Це злиття дозволить створити потужну платформу для інтегрованих телекомунікаційних послуг.

До цього Lifecell повністю належав турецькій компанії Turkcell. Після рішення київського суду у квітні, який зняв арешт з акцій Lifecell, що раніше належали російському мільярдеру Михайлу Фрідману, шлях для угоди було розчищено.

Фрідман, перебуваючи під санкціями, володів приблизно 20% акцій через компанію LetterOne.

Загальна вартість угоди оцінюється у щонайменше 524,3 млн доларів США, про що повідомила Turkcell. Фінансову підтримку надають Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) та Міжнародна фінансова корпорація, які виділили 435 млн доларів у вигляді кредитів.

Інтеграція Lifecell та Datagroup-Volia створить нову платформу, що пропонуватиме комплексний сервіс, який поєднуватиме:

  • мобільний та фіксований зв'язок,

  • платне телебачення.

Очікують, що нова структура обслуговуватиме близько 10 мільйонівмобільних користувачів та понад 4 мільйони осіб, підключених через фіксовану мережу доступу.

Консорціум NJJ Holding належить Ксав'є Нієлю, відомому як засновнику європейської телекомунікаційної групи Iliad, яка надає телекомунікаційні послуги у багатьох країнах Європи.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати