Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Шмигаль: Україна підписала меморандум про співпрацю з Японською організацією з розвитку зовнішньої торгівлі JETRO

10 жовтня, 21:55
Фото kmu.gov.ua

У Києві, 10 жовтня, відбулася зустріч Прем’єр-міністр України Дениса Шмигаля та голови Японської організації з розвитку зовнішньої торгівлі (JETRO) Норіхіко Ішігурою, представниками Міністерства економіки, торгівлі та промисловості Японії та японськими компаніями. Повідомляє Урядовий портал.

Учасники зустрічі обговорили пріоритети у відновленні, зокрема енергетику. Денис Шмигаль подякував Японії за допомогу з обладнанням та розповів про розбудову децентралізованої генерації й розвиток відновлювальних джерел енергії. Прем’єр-міністр запросив японські компанії до участі в цих проектах. 

«Гуманітарне розмінування — ще один важливий напрямок співпраці, і Японія тут серед лідерів у допомозі. Дякуємо за передане обладнання та машини для гуманітарного розмінування, а також фінансування проекту з навчання саперів ДСНС», — зазначив Денис Шмигаль.

Прем’єр-міністр висловив подяку народу та Уряду Японії за політичну, фінансову та гуманітарну допомогу. 

Представники великих японських компаній зі свого боку запевнили, що готові брати участь у відновленні та тісно співпрацювати з українським бізнесом. 

По завершенні зустрічі відбулося підписання Меморандуму про співпрацю між JETRO та Офісом із залучення та підтримки інвестицій UkraineInvest.

Прем’єр-міністр підкреслив, що це посилить співпрацю між Україною і Японією та відкриє шлях до нових перспективних проектів.

«Японські інвестори зможуть зміцнювати свої ділові відносини з українськими компаніями та обирати найперспективніші проекти для своїх вкладень. Впроваджувати нові підходи й технології, які сприятимуть розвитку нашої економіки. Очікуємо, що ця співпраця принесе багато плідних результатів», — відзначив Денис Шмигаль.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати