Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль назвав «історичною» зустріч у словацьких Михайлівцях

11 квітня, 16:41
Фото twitter.com/Denys_Shmyhal
Прем’єр-міністр Денис Шмигаль назвав "історичною" зустріч у словацьких Михайлівцях, де у четвер проходять урядові консультації між Україною та Словаччиною. Як передає кореспондент Укрінформу, про це глава українського уряду заявив у своєму вступному слові перед початком перемовин.

"Шановний пане прем'єр-міністре, прем’єре Роберте (Фіцо - ред.), я дякую тобі за організацію цих міжурядових консультацій – це абсолютно історична подія для наших країн, для наших урядів. Ми маємо доволі високий рівень представництва сьогодні – я вважаю, що найвищий з обох сторін", - зазначив Шмигаль.

За його словами, це дасть можливість міністрам обох країн "прагматично, очі в очі" та "без бюрократії й затягування" говорити про спільні прагматичні інтереси, про економіку, розвиток, відновлення України, участь у проєктах, європейські фонди, проєкти логістики та ще багато інших проєктів, а також про спільні угоди, які будуть підписані сьогодні, як і про перспективні угоди, які маємо напрацювати".

Також Шмигаль подякував уряду Словаччини за "тверду та надійну" підтримку України. "Ми вдячні Словаччині, словацькому народу, словацькому уряду, Вам, пане прем'єр-міністре, за підтримку України, абсолютно тверду та надійну, за визнання нашого суверенітету та територіальної цілісності", - зазначив український прем’єр.

Він додав, що під час зустрічі будуть обговорюватися також євроінтеграційні прагнення України та підтримка Формули миру, запропонованої Президентом Володимиром Зеленським.

Як повідомляв Укрінформ, у словацькому містечку Михайлівці, що неподалік кордону з Україною, у четвер розпочалися українсько-словацькі урядові консультації.

Уряд прем'єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо з моменту приходу до влади в жовтні минулого року відзначається різкою критикою воєнної допомоги Україні з боку Заходу та прагненням відновити зв'язки з Росією.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати