Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Співпраця для розвитку атомної галузі: зустріч Германа Галущенка і президентки американського банку EXIM Рети Джо Льюїс

11 червня, 16:26
Фото mev.gov.ua

Міністр енергетики України Герман Галущенко провів зустріч з президентом і головою ради директорів Експортно-імпортного банку США (EXIM) Ретою Джо Льюїс. Сторони зустрілися під час Міжнародної конференції з відновлення України URC 2024, що триває у Берліні, повідомляє Міністерство енергетики України.

Міністр поінформував очільницю банку про поновлення росією прицільних атак на українську енергетичну інфраструктуру і значні руйнування, завдані об’єктам теплової та гідрогенерації.

«За умов, що склалися, атомна генерація залишається нашою ключовою опорою. Розвиток атомної галузі і нарощування її потужностей – один із пріоритетів, визначених Енергетичною стратегією України. Ми ефективно співпрацюємо з американськими компаніями у цьому напрямку і зацікавлені у залученні коштів для подальшого розвитку такого співробітництва», - зазначив Герман Галущенко.

Очільник Міненерго нагадав про успішні проєкти співпраці України з компаніями Westinghouse та Holtec, а також укладені домовленості для будівництва нових генеруючих потужностей в Україні, зокрема двох енергоблоків за технологією Westinghouse АР1000 на Хмельницькій АЕС.

У цьому контексті сторони обговорили питання співпраці для надання доступних кредитів, кредитних гарантій та страхування обладнання, виробленого в США, яке постачатиметься в Україну.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати