Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Міноборони України запросило Болгарію доєднатися до коаліції з розмінування

11 вересня, 21:49
Фото mil.gov.ua

Заступник міністра оборони України з питань європейської інтеграції Олександр Балануца провів перемовини з тимчасово повіреним у справах Болгарії в Україні Ніколаєм Ненчевим. Заступник привітав колегу з новою посадою та подякував за активну проукраїнську позицію, повідомляє Міністерство оборони України.

Ніколай Ненчев був міністром оборони Болгарії з 2014 до 2017 року, тому добре розуміє та підтримує ініціативи українського оборонного відомства. Українська та болгарська сторона обговорили шляхи продовження співпраці та допомоги, зокрема навчання українських військовослужбовців в межах EUMAM.

«Дякую за вашу непохитну позицію та підтримку України у боротьбі із російськими терористами. Сподіваюся, що ваша робота на позиції тимчасово повіреного у справах Болгарії в Україні принесе користь обом країнам», – звернувся заступник міністра Олександр Балануца.

Крім того, сторони обговорили участь Болгарії в коаліціях спроможностей – подякували за участь в коаліції інтегрованої протиповітряної та протиракетної оборони і доєднання до коаліції з розвитку морських спроможностей. Українська сторона запросила також доєднатися до інших коаліцій, зокрема коаліції з розмінування.

«Болгарія підтримує шлях України до ЄС та НАТО, це значно підвищить рівень обороноздатності в регіоні. Попри значний вплив росії на Болгарію, ми залишаємося на вашому боці у цій війні», – запевнив тимчасово повірений у справах Болгарії в Україні Ніколай Ненчев.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати