Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Донецька ОВА: Шахти Донеччини вже обладнані генераторами, що допоможуть повертати шахтарів на поверхню

12 червня, 19:21
Ілюстративне фото: Донецька ОВА

Ці генератори зможуть подавати живлення на шахтні ліфти, які дозволять шахтарям виходити на поверхню за будь-яких умов, повідомляє Вільне радіо.

Про це під час брифінгу повідомила директорка департаменту розвитку базових галузей промисловості ДонОВА Тараненко Тетяна.

Шахти, які досі працюють на підконтрольній українському уряду території Донеччини, обладнали генераторами. Вони зможуть живити ліфти у разі знеструмлення основних силових установок, що дозволить шахтарям вибиратися на поверхню за будь-яких умов, стверджує директорка департаменту розвитку базових галузей промисловості ДонОВА Тараненко Тетяна.

Також у ДонОВА стверджують, що останнє підвищення тарифів на електроенергію для населення було вимушеним кроком, пов’язаним із весняними російськими атаками української енергетики. А додаткові гроші, отримані від населення, український уряд використає для ремонту пошкоджених генеруючих потужностей, а також для створення нових. Це потрібно для підготовки країни до наступного опалювального періоду.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати