Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Тропічний шторм приніс сильні зливи на більшу частину південної Флориди

13 червня, 19:51
Фото з архіву "Дня"
Тропічний шторм приніс сильні зливи на більшу частину південної Флориди, а жителів попередили про потужні дощі в четвер і п'ятницю.Про це повідомляє АР, передає Укрінформ.

Зливи почались у середу: вода заблокувала дороги, що стали непрохідними для автотранспорту. Десятки рейсів були затримані або скасовані в міжнародному аеропорту Форт-Лодердейл/Голлівуд, через що більш ніж на три години затрималася з вильотом хокейна команд Florida Panthers, яка прямувала до Канади на матч Кубка Стенлі.

На головній автомагістралі Interstate 95 в окрузі Бровард рух транспорту було перенаправлено в об'їзд затопленої ділянки, поки підрядники відкачували дренажну систему.

Шторм насунувся на Флориду з боку Мексиканської затоки приблизно в той самий час, коли в червні розпочався сезон ураганів, який, за прогнозами, цього року буде одним з найактивніших ніж зазвичай.

Національна метеорологічна служба в Майамі зазначила, що очікується, що три дні поспіль над регіоном ітимуть сильні зливи.

Мери Форт-Лодердейла і Голлівуду оголосили в середу вдень надзвичайний стан у своїх містах. Пізніше губернатор Флориди Рон ДеСантіс також оголосив надзвичайний стан у п'яти округах - Бровард і Майамі-Дейд на атлантичному узбережжі Флориди і округах Колієр, Лі і Сарасота на західному узбережжі штату.

Національна метеорологічна служба в Мелборні підтвердила, що торнадо EF-1 обрушився на Хоб-Саунд на Атлантичному узбережжі Флориди на північ від Вест-Палм-Біч у середу вранці. Вітер повалив кілька дерев баньянів і завдав шкоди магазину в окрузі Мартін. А доступ до міста Джупітер-Айленд був відрізаний уламками на дорозі. Про постраждалих не повідомлялось.

За даними Національної метеорологічної служби, у вівторок у Маямі випало близько 15 см опадів, а в Маямі-Біч - 17 см. У Голлівуді випало близько 12 см.

У Школі Розенштіля при Університеті Маямі зазначили, що з 7 ранку до 6 вечора в середу на частину Південної Флориди випало близько 23 см опадів на додаток до дощу, який пройшов у вівторок.

Західна частина штату, що відзначається зазвичай тривалою посухою, також зазнала значних опадів. За даними метеорологічної служби, у вівторок у міжнародному аеропорту Сарасоти Брейдентон випало майже 16,5 см опадів, і в цих районах також було оголошено попередження про раптові паводки.

Як повідомляв Укрінформ, на півдні Німеччини внаслідок масштабних повеней загинули п’ятеро людей.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати