Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Київ та 20 областей дозамовили близько 14 тисяч доз омікрон-специфічної вакцини для проведення безоплатних щеплень

14 серпня, 20:48
Фото з архіву "Дня"

Вакцини з національного складу в регіонах отримують обласні центри контролю та профілактики хвороб за замовленням медзакладів та розвозять її до пунктів щеплень, повідомило Міністерство охорони здоров’я. У серпні замовлення на 13 740 доз омікрон-специфічної вакцини проти COVID-19 (вакцина Comirnaty від Pfizer) зробили місто Київ та 20 областей А саме: Вінницька, Волинська, Дніпропетровська, Донецька, Житомирська, Запорізька, Івано-Франківська, Київська, Кіровоградська, Львівська, Миколаївська, Одеська, Полтавська, Рівненська, Сумська, Тернопільська, Харківська, Хмельницька, Черкаська та Чернівецька області. 

Усі області, крім Одеської, отримають вакцину до 16 серпня. На Одещину вакцина прибуде 20 серпня. Також 10 областей – Вінницька, Волинська, Дніпропетровська, Житомирська, Запорізька, Кіровоградська, Львівська, Рівненська, Харківська, Чернівецька – та місто Київ замовили разом 1 300 доз вакцини проти COVID-19 (вакцина Comirnaty від Pfizer) для дітей. Розвезення вакцини до областей відбуваються на регулярній основі з урахуванням заявленої потреби областей, яка може бути збільшена з огляду на епідситуацію в регіоні. 

На рівні кожної області при медзакладах працюють пункти щеплення, в яких проводять безоплатну вакцинацію. Інформацію про наявність вакцин у них оновлюють щотижня

! Якщо вам не вдалося вакцинуватися у пункті щеплення – повідомте про відсутність вакцини до контакт-центру МОЗ за номером 0 800 60 20 19.

Враховуючи зростання захворюваності на COVID-19 в країні єдиним дієвим та безпечним способом набути імунітет залишається вакцинація. За оновленими рекомендаціями для більшості людей достатньо зробити одне щеплення. Ревакцинацію через 6-12 місяців рекомендовано робити лише людям із груп ризику: 

  • дорослим і дітям, які мають ослаблений імунітет чи супутні або важкі хронічні захворювання; 
  • вагітним; 
  • людям, старшим за 60 років; 
  • дорослим і дітям, які перебувають у групі ризику важкого перебігу та смерті внаслідок коронавірусної інфекції;
  • представникам професійної групи ризику (наприклад, лікарі, вчителі, військові та ін.).

Потребу у ревакцинації визначає лікар – враховуючи затверджені МОЗ України рекомендації. Для первинної вакцинації та ревакцинації може бути використана будь-яка з доступних в країні вакцин проти COVID-19. За наявності вибору вакцини рекомендовано надавати перевагу адаптованій під варіант Omicron. 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати