Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Від початку року понад 200 тисяч га сільгоспземель сапери обстежили та очистили від мін

14 вересня, 19:07

 

Уряд створює ринок гуманітарного розмінування та залучає приватних операторів протимінної діяльності, щоб прискорити цей процес.

Про це зазначив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Кабінету Міністрів 13 вересня, пише Рубрика.

«Фінансова підтримка партнерів допомагає нашому Уряду фінансувати невійськові видатки, соціальні програми, проекти швидкого відновлення. Один з таких проектів — це розмінування наших земель. Тисячі саперів з Державної служби надзвичайних ситуацій та Державної спеціальної служби транспорту щоденно працюють, обстежують та розміновують наші землі. Однак масштаб роботи настільки великий, що нам потрібні додаткові інструменти», — сказав Прем'єр-міністр.

За словами Дениса Шмигаля, Уряд зараз багато уваги приділяє розмінуванню аграрних земель. Аграріям, які працюють на деокупованих територіях, повністю компенсуються витрати на гуманітарне розмінування. У держбюджеті на цю програму передбачено 3 млрд грн.

«Від початку року понад 200 тисяч гектарів родючих земель сапери обстежили, очистили від мін та передали аграріям, аби вони могли знову сіяти та збирати врожай. Топ-3 регіони з розмінування від початку року: Херсонщина, Харківщина та Миколаївщина», — зауважив очільник Уряду.

Прем'єр-міністр підкреслив, що для розмінування використовується найсучасніша техніка, дрони, роботизовані системи. З'являється все більше нової техніки для розмінування від українських виробників.

«У межах політики «Зроблено в Україні» держава буде підтримувати такі виробництва. Будемо також збільшувати кількість саперів. Відкриваємо для цього спеціальний навчальний центр», — зазначив Денис Шмигаль.

Очільник Уряду відзначив, що роботи в цьому напрямку ще багато, але завдяки підтримці іноземних партнерів з усього світу ми очистимо Україну від російського мінного сміття.

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати