Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

До Вінниці з гарячих точок переїхало 15 підприємств

19 квітня, 14:52

Релокацію до Вінниці здійснили вже 15 підприємств з різних галузей. Як каже заступник Вінницького міського голови Андрій Очеретний, чимало з них – загальноукраїнські лідери у своїх нішах. Так, кілька днів тому місто прийняло два підприємства – з Херсона та Харкова. Одне займається трикотажною промисловістю – виробляють панчохи та шкарпетки, а інше –оптова торгівля зерном, насінням, кормом для тварин. Часто підприємцям доводиться переїжджати у складних умовах, щоб врятувати справу свого життя. Відтак, міська влада намагається вирішувати питання бізнесу у терміновому порядку.

«Вінницька міська рада постійно працює над запитами бізнесу, який  виїхав з місць, де ведуться бойові дії . Окрім пошуку придатних приміщень, спільної роботи з місцевим бізнесом та обласною владою, почали формувати замовлення для переселеного бізнесу. Мета – створити оборотні кошти. Таким чином підприємства запрацюють і зможуть платити зарплати найманим працівникам», – каже Андрій Очеретний.

У «Прозорому офісі» реєстратори допомагають швидко підготувати необхідний пакет документів. Часто – відновити те, що втратили і не змогли вчасно вивезти. Багато заявок в роботі. Але не всі вдається задовольнити за відсутності відсутні вільні виробничі приміщення, які б відповідали вимогам підприємств. Тому влада вже звершувалася до вінницького бізнесу підтримати колег з інших областей, які потребують переміщення. Крім того, напрацювала можливість допомогти фізичним особам-підприємцям. Наразі їх кількість у Вінниці постійно зростає, це саме той малий та середній бізнес, який вже готовий працювати. Проте відсутність реєстрації за місцем переміщення не давало змоги розпочинати свою діяльність.

«Це стало певним викликом для нас і тою ж можливістю щоб допомогти цьому сегменту підприємництва запрацювати, тому залучивши всі можливі ресурси, сьогодні перші два ФОПа з Маріуполя отримали дозвіл на реєстрацію в гуртожитку, який належить Вінницькій міській територіальній громаді задля можливості зміни перереєстрації свого бізнесу, – продовжує Андрій Очеретний. – А це означає, що вже незабаром ці підприємці основним напрямком діяльності, яких є послуги з автоматизованого ведення продаж РРО (касових апаратів), бухгалтерського обліку, діяльність у сфері нерухомості, розпочнуть свою роботу, відповідно створивши нові робочі місця».

Як раніше писав «День», до Вінниці переїхав один зі світових лідерів на ринку холодильного обладнання – UBC Group. Компанія перемістила свої виробничі потужності з Харкова до Вінниці. До війни компанія експортувала свою продукцію у 120 країн світу та співпрацювала з відомими брендами. Нищівні авіаудари та обстріли, які завдають по Харкову російські війська, змусили підприємство евакуюватися.

Олеся ШУТКЕВИЧ, Вінниці, фото з Фейсбук-сторінки Андрія Очеретного

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати