Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Харкові зник журналіст-фрілансер Олександр Лапшин

15 червня, 17:24
Фото: Oleksandr Lapshyn/Facebook

У Харкові зник журналіст-фрілансер, фотограф, перекладач Олександр Лапшин, його розшукують уже два тижні.

Про це повідомляє у Фейсбуці харківський Центр журналістської солідарності, передає Укрінформ.

«Зник Олександр Лапшин. Минуло 2 тижні з дня, коли його бачили востаннє. Він фотограф і автор. Працював фіксером міжнародної інформаційної агенції», - йдеться у дописі.

43-річний Лапшин зайнявся журналістикою з початком повномасштабного вторгнення Росії, говорить співкоординаторка Центру Ганна Черненко, він був фіксером, кореспондентом-фрілансером, співпрацював з закордонними та українськими медіа.

«Ми познайомилися в перші дні повномасштабного вторгнення. Олександр просто почав знімати, щоб показувати правду. У нього прекрасна англійська, тому допомагав зі зйомками іншим, перекладав. Саша завжди підтримував у дуже важливих дрібничках: березень 2022-го - пустий центр, нічого не працює, перебої зі зв'язком, а він просто відкривав офіс і напував кавою, роздавав інтернет. Він обожнює біг. Транспорт і таксі не курсували, він міг просто прибігти на місце прильоту для зйомки з іншого району. Дивовижна і щира людина», - розповідає Черненко.

Журналістська спільнота сподівається, що Олександр знайдеться. Востаннє з ним був зв’язок 29 травня.

Чоловік зник з квартири у Харкові, телефон, документи, гроші, улюблений фотоапарат, з яким Лапшин майже не розлучався, залишилися у помешканні.

Родичі, друзі та колеги гадки не мають, що могло трапитися, де може бути Олександр, зазначила в коментарі Укрінформу Черненко.

У поліції просять, якщо хтось має інформацію про місце перебування Олександра Лапшина, чи бачив його після 29 травня, повідомити за номером 068-257-36-98 чи 102.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати