Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Столтенберг не погодився з пропозицією Польщі використати системи ППО для збивання російських ракет над територією України

15 липня, 12:17
Фото nato.int

Північноатлантичний альянс не змінив своєї позиції і не буде безпосередньо залучений у війну росії проти України, повідомляє АрміяInform.

Про це в інтерв’ю телемарафону «Єдині новини» заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

Таким чином він прокоментував пропозицію Польщі збивати російські ракети над Україною системами ППО, які належать країнам Альянсу.

«НАТО буде підтримувати Україну і зараз ми збільшили нашу підтримку, зокрема за рахунок різних систем ППО. Літаки F-16 також є важливими у цьому контексті. Ми надамо більше наземних систем ППО і боєприпаси для тих, що вже є», — сказав Єнс Столтенберг.

Він зазначив, що Україна отримає і ЗРК Patriot, і системи NASAMS, але політика НАТО незмінна: Альянс не буде брати участі у війні.

«Ми не станемо частиною конфлікту. Ми підтримуємо Україну в знищенні російських літаків, але НАТО не буде залучене безпосередньо», — підкреслив Єнс Столтенберг.

Як повідомляла АрміяInform, за підсумками саміту НАТО у Вашингтоні Україна отримала 5 нових батарей ППО, включаючи 4 батареї Patriot та 1 батарею Samp/T від США, Німеччини, Румунії, Нідерландів та Італії.

Додатково США, Канада, Норвегія, Іспанія, Великобританія та інші союзники нададуть десятки тактичних систем ППО: NASAMS, HAWK, IRIS T-SLM, IRIS T-SLS та Gepard.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати