Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

ХАМАС може погодитися на мирний план Байдена

16 червня, 22:24
Фото: АА

Відповідь ХАМАС на останню пропозицію про припинення вогню у секторі Гази відповідає принципам, висунутим у плані президента США Джо Байдена, заявив лідер терористичного угруповання Ісмаїл Ханія.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє агенція Reuters.

"ХАМАС та інші (палестинські) угруповання готові до всеосяжної угоди, що передбачає припинення вогню, вихід із сектору Гази, відновлення того, що було зруйновано та всеосяжну угоду про обмін", - сказав Ханія.

Єгипет та Катар, які разом зі Сполученими Штатами є посередниками між ХАМАСом та Ізраїлем, заявили 11 червня, що отримали відповідь від палестинських угруповань на план США, не надавши додаткових подробиць.

У той час як Ізраїль заявив, що ХАМАС відхилив ключові елементи плану президента США, високопоставлений лідер ХАМАС сказав Reuters, що зміни, яких вимагає група, є "незначними".

Як повідомлявлося, державний секретар США Ентоні Блінкен у понеділок обговорив з прем’єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньягу пропозицію президента Джо Байдена щодо припинення вогню в секторі Гази та звільнення заручників. При цьому Блінкен підтвердив гарантії безпеці Ізраїлю з боку США та наголосив, що пропозиція, крім усього, сприятиме заспокоєнню ситуації вздовж північного кордону Ізраїлю.

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати