Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Тактика ворога в морі зводиться до мінімізації ризиків знищення корабельно-катерного складу – Дмитро Плетенчук

17 липня, 22:53

Наразі ворог використовує в морі тактику, спрямовану на зменшення ризиків щодо втрати корабельно-катерного складу.

Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна повідомив речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук.

«В принципі тактика зводиться до мінімізації ризиків щодо знищення корабельно-катерного складу», – зазначив Дмитро Плетенчук.

За його словами тактика ворога змінилася за кілька місяців після призначення нового очільника чорноморського флоту рф. А його попередника Соколова, ймовірно зняли саме через великі втрати у відсотковому значенні кораблів та катерів.

«Так, вони вдалися до декількох тактичних рішень – замінили корабельну складову повітряною, фактично патрулювання здійснюється за рахунок літаків найрізноманітніших класів та гелікоптерів, в тому числі і безекіпажних дронів. Тому що безпосередньої присутності в акваторії Чорного моря не спостерігається. Єдине, що вони для цього використовують періодично, – підводні човни, яких залишається в Чорному морі чотири одиниці, три з них є носіями кралатих ракет, і принаймні два з них постійно можуть виходити в море. Плюс ще один підводний човен, який не є носієм крилатих ракет», – пояснив Дмитро Плетенчук.

Він також зауважив, що ворог намагається максимально звузити Керченську протоку, щоб полегшити собі контроль над можливим вторгненням морських дронів.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати