Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Військово-морські сили України знищили російський склад боєприпасів біля Маріуполя

17 вересня, 22:21
Фото: t.me/andriyshTime

Військово-морські сили завдали ракетний удар по ворожому сховищу артилерійських боєприпасів поблизу окупованого Маріуполя, повідомляє ГО «Український мілітарний центр» із посиланням на Управління комунікацій Командування ВМС ЗС України.

В ніч на 13 вересня ракетний підрозділ Військово-морських сил ЗСУ наніс удар по складам російської армії в селищі Глибоке  Маріупольського району, що на Донеччині.

«За підтвердженими даними, внаслідок удару було знищено як інфраструктуру сховищ, так і тони боєприпасів, які загарбники накопичували для застосування на території України», – зазначили у командуванні.

Місцеві жителі з оточуючих сіл повідомляли про сильний вибух та яскраве зарево від пожежі у нічному небі, а також звуки вторинних детонацій. Пізніше вони оприлюднили фото наслідків.

На оприлюднених кадрах можна побачити залишки російських снарядів для ствольної артилерії, зокрема, боєприпаси калібрів 122 та 152 мм.

Місце розташування російського військового об’єкту в селищі Глибоке можна назвати глибоким тилом, адже воно знаходиться в 100 кілометрах від лінії бойового зіткнення.

Враховуючи дальність та залучення підрозділу Військово-морських сил, можна припустити, що для удару були використані крилаті ракети «Нептун».

У такому випадку ракета повинна була пролетіти значну ділянку підконтрольних окупантам територій, що прикриваються системами протиповітряної оборони.

Нагадаємо, що минулого місяця, 24 серпня, Сили оборони уразили склад з боєприпасами окупантів у Воронезькій області.

Тоді місцеві жителі повідомляли про проліт об’єктів на низькій висоті та звук, схожий на роботу реактивного двигуна крилатої ракети.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати