Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Уряд затвердив нову форму військового квитка: деталі

18 травня, 14:30

Кабінет Міністрів затвердив нову форму військово-облікового документа. Водночас документи, які були оформлені до 16 травня, вважатимуться дійсними на всій території України до видачі документа нового зразка.

Про це пише Рубрика, посилаючись на сайті уряду.

Як зазначають, Уряд своєю постановою від 16 травня 2024 р. № 559 затвердив нову форму військового квитка.

Ця постанова набирає чинностіодночасно із законом про мобілізацію № 3633-ІХ 18 травня.

Згідно з постановою Кабміну, військово-обліковий документ оформляється та видається:

  • в електронній формі — за допомогою Електронного кабінету військовозобов'язаного, Державного веб-порталу електронних публічних послуг у сфері нацбезпеки й оборони та порталу "Дія", зокрема з використанням мобільного застосунку (у разі технічної реалізації);

  • у паперовій формі — на бланку, форма якого затверджується постановою Кабінету міністрів України від 16 травня 2024 р. No 559.

Зазначають, що військовозобов'язаний може мати на бланку лише один військово-обліковий документ.

Відомості, що зазначені у військово-обліковому документі громадянина України, який перебуває або був виключений з військового обліку, повинні відповідати відомостям, що містяться в Єдиному державному реєстрі призовників, військовозобов'язаних та резервістів.

"У разі, коли відомості, зазначені у графах 1—5, 13 та 14 військово- облікового документа на бланку, не відповідають відомостям, що містяться у Єдиному державному реєстрі призовників, військовозобов'язаних та резервістів, він вважається недійсним", наголошують у постанові.

Новий паперовий бланк військового квитка

Згідно з постановою уряду, бланк військово-облікового документа у паперовій формі виготовляється самостійно:

  • районними (міськими) територіальними центрами комплектування та соціальної підтримки,

  • або їх відділами (відповідними органами СБУ, підрозділами розвідувальних органів).

військовий паперовий квитокквиток

Фото: З сайту уряду

Номер військово-облікового документана бланку і дату його видачі вносять до Єдиного державного реєструпризовників, військовозобов'язаних та резервістів у день видачі.

Військово-обліковий документ на бланку видають (замінюють) за письмовою заявою громадянина України районним (міським) ТЦК або його відділом за місцем перебування на військовому обліку або виключення з військового обліку у випадках:

  • взяття громадянина на військовий облік як призовника, військовозобов'язаного або резервіста;

  • якщо призовник, який перебував на військовому обліку до набрання чинності постановою Кабінету Міністрів України від 16 травня 2024 р. No 559, не отримував посвідчення призовника, а військовозобов'язаний та резервіст — військового квитка осіб рядового, сержантського і старшинського складу, військового квитка офіцера запасу або тимчасового посвідчення військовозобов'язаного;

  • зміни категорії щодо військового обов'язку;

  • відсутності місця для внесення змін;

  • невідповідності відомостям, що містяться у Єдиному державному реєстрі призовників, військовозобов'язаних та резервістів, зазначеним у пункті 3 цього Порядку;

  • втрати (зіпсування);

  • виявлення бажання змінити військово-обліковий документ, який був виданий до набрання чинності постановою Кабінету Міністрів України від 16 травня 2024 р. No 559.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати