Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Незважаючи на санкції, багато великих іноземних компаній продовжують працювати в рф

23 квітня, 11:48

Знані іноземні компанії продовжують працювати в рф попри агресію проти України. Про це повідомляє Центр національного спротиву, передає УНН.

Деталі

Після початку повномасштабної агресії рф проти України багато західних компаній заявили про намір припинити свою діяльність у терористичній державі. Проте з часом ситуація дещо змінилася: деякі з цих компаній фактично продовжують працювати в рф, а інші, хоча і скоротили свою присутність на російському ринку, не припинили діяльність остаточно.

Наразі за даними Київської школи економіки, більш як 1600 компаній продовжують свою діяльність на російському ринку. Деякі з них, такі як Philip Morris, Leroy Merlin, PepsiCo, не потрапили під міжнародні санкції, оскільки не прямо сприяють російській військовій машині.

За даними російського Forbes, навіть попри складну політичну ситуацію та глобальний бойкот бізнесу у зв'язку з агресивною війною проти України, деякі з найбільших міжнародних компаній продовжують свою діяльність у рф. Ось Топ-10 з них:

1. Leroy Merlin: французька компанія, що спеціалізується на продажу товарів для будівництва, зберігає свою позицію на російському ринку, маючи доход у розмірі 4 мільярдів доларів, належить Association Familiale Mulliez.

2. JT Group: японська тютюнова компанія продовжує свою діяльність у рф, звертаючи увагу на зростання обсягів доходів під час війни.

3. Philip Morris International: хоча компанія обіцяла вийти з рф у 2022 році, згодом змінила своє рішення та продовжує працювати на російському ринку.

4. PepsiCo: американська корпорація продовжує виробництво та продаж своєї продукції на російському ринку.

5. Auchan: французька роздрібна мережа, що спеціалізується на продажу продуктів харчування, продовжує функціонувати на російському ринку.

6. Nestle: швейцарський гігант продовжує продавати свою продукцію у рф, зосереджуючись на необхідних товарами.

7. Alibaba: китайський магазин електронної комерції продовжує свою діяльність через спільне підприємство AliExpress.

8. Unilever: глобальна компанія продовжує продаж споживчих товарів на російському ринку.

9. Mondelez: американська компанія з виробництва кондитерських виробів продовжує свою діяльність у рф.

10. Xiaomi: китайський виробник мобільних телефонів продовжує свою присутність на російському ринку, займаючи домінуючу позицію у сегменті смартфонів.

Важливо

Економічний тиск на країну-агресорку необхідний з декількох причин. Перш за все, це допомагає зменшити ресурси, які використовуються для підтримки військових операцій та агресивних дій. Відмова від співпраці з російськими компаніями позбавляє кремль фінансових ресурсів, які використовуються для фінансування війни в Україні та розвитку військово-промислового комплексу.

По-друге, економічний тиск може призвести до занепаду російської економіки, що зробить важче для кремля фінансувати військові операції та розвивати збройні програми. Зменшення доступу до іноземних технологій, товарів і капіталу може призвести до обмежень у здатності рф виробляти нову зброю та розвивати свої військові потужності.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати