Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

В Одесі матері загиблого прикордонника Владислава Вовка вручили орден «За мужність» ІІІ ступеня

24 травня, 16:51
Фото dpsu.gov.ua

В Одесі матері загиблого прикордонника Владислава Вовка, який  загинув під час оборони рідного Маріуполя, вручили орден «За мужність» ІІІ ступеня, повідомляє Державна прикордонна служба України.

Владиславу доля відміряла всього 28 років… Хлопець народився в мальовничому та незламному місті Маріуполь. Після закінчення школи здобув професію енергетика. У вільний час залюбки відпочивав  з родиною та друзями, займався байкерством та подорожував. Полюбляв створювати речі зі шкіри власноруч.

З початком повномасштабного вторгнення чоловік, як справжній патріот, у перший день війни став на захист Батьківщини та добровольцем мобілізувався до лав Держприкордонслужби. Прикордонник брав участь у запеклих боях та зіткненнях із ворогом у рідному місті Маріуполь. З 24 лютого, день у день, під постійними ворожими обстрілами Владислав боронив свій рідний дім та одним із перших мужньо зустрівся з ворогом віч-на віч під час наступу на рідне місто. Противник застосовував велику кількість бронетехніки, піхоти для атаки на місто. Однак прикордонник разом з побратимами не здавались і продовжували боротися. На превеликий жаль, в останньому бою, 15 квітня 2022 року воїн дістав несумісні з життям поранення та загинув.

«Він був доброю та чуйною людиною, з загостреним почуттям справедливості,  до нього завжди за допомогою звертались друзі, нікому не відмовляв та з радістю приходив на допомогу. Завжди мріяв створити велику сім’ю»,- розповідає мама воїна.

Низький уклін та шана прикордоннику!

Вічна пам’ять та слава Герою!

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати