Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ стала енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу, - Зеленський

27 квітня, 22:53
Фото ОП

Основними мішенями сьогоднішнього нічного російського ракетного удару по Україні стала енергетика, зокрема об'єкти для транзиту газу, повідомив президент Володимир Зеленський.

"Пройшли сьогодні ще один масований ракетний удар – 34 російські ракети різних типів. Основна мішень – це енергетика, різні об’єкти галузі: і електроенергетика, і об’єкти для транзиту газу. Саме ті газові об’єкти, від яких залежить, зокрема, безпека постачання в Євросоюз", - повідомив Зеленський у вечірньому відеозверненні.

Як зазначив глава держави, траєкторії ракет і сам характер удару були прораховані російськими терористами так, щоб якомога більше ускладнити роботу української ППО.

"Кожна збита сьогодні ракета - це вагомий результат", - наголосив президент, подякувавши військовослужбовцям.

Також Зеленський знову звернувся до партнерів із проханням про надання засобів ППО.

"Зараз кожна система для захисту неба, кожна протиракета – це буквально захист життя. І важливо, щоб усі нові домовленості з партнерами, які вже є на посилення нашої ППО, важливо, щоб кожна ініціатива друзів України допомогти, зокрема, з пошуком і постачанням "петріотів", – щоб усе це спрацювало якнайшвидше", - сказав він.

"Сім систем потрібні Україні – і це мінімум. Ці "петріоти" є в партнерів. Російські терористи бачать, що в партнерів, на жаль, немає зараз для Європи такої ж рішучості в захисті від терору, яку вони продемонстрували на Близькому Сході. Але все ж є можливість надати необхідну кількість та якість систем ППО. Треба не втратити час – треба дати необхідний сигнал рішучості", - резюмував глава держави.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати